Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Επιδότηση στα φαρμακεία για την αγορά ψηφιακών λογισμικών και εξοπλισμού

6/12/2024 3:22:07 μμ
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία εντάχτηκαν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης λογισμικού και εξοπλισμού με ποσοστό επιδότησης 90% μέσω voucher. Πρόκειται για τον νέο κύκλο της ΒΆ φάσης του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Δυνητικοί δικαιούχοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ακόμα και αν δεν απασχολούν προσωπικό), που δεν έχουν λάβει και εξαργυρώσει voucher σε προηγούμενο κύκλο του ίδιου προγράμματος.


Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί μπορούν να εξετάσουν τη δυνατότητα επιδότησής τους από τις εξής κατηγορίες: • την Κατηγορία 3, στην οποία εντάσσονται οι επιχειρήσεις & επαγγελματίες σε πληγείσες περιοχές (π.χ. Θεσσαλία / Εύβοια), οι οποίοι μπορούν να λάβουν voucher αξίας 990€ για μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.100€ • την Κατηγορία 4, για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με voucher αξίας 630€ για μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 700€.


Τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προγράμματα όπως λογισμικά τιμολόγησης ή ωρομέτρησης προσωπικού, ERP, CRM, e-shops κ.ά. αλλά και για εξοπλισμό όπως scanners, tablets, laptops κ.ά., υπό την προϋπόθεση ότι η επιδοτούμενη λύση θα περιλαμβάνει και δαπάνη για λογισμικό. Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 16/12/2024 έως τις 03/01/2025 και ώρα 17:00.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Δρ 'Αρης Αγγελής, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού
Μετά από 60 χρόνια ιστορίας






Σχετικά άρθρα

9ο Συνέδριο «Το Φαρμακείο του Αύριο»
«Φαρμακείο 360°: Συνδέοντας Ανθρώπους, Τεχνολογία & Υγεία»
ΠΦΣ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στα δωρεάν σεμινάρια του Health Hub
Αφορούν τομείς όπως η φαρμακευτική φροντίδα και η ενσωμάτωση της ΑΙ στη φαρμακευτική πρακτική
FIP: Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί
Παγκόσμιο φαινόμενο η ανασφάλεια και οι αδικίες στις αμοιβές