Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων

22/2/2024 6:44:30 πμ
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ισπανική start-up εταιρεία LUDA Partners που διαθέτει ένα ψηφιακό δίκτυο κοινοτικών φαρμακείων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 12 εκατ. ευρώ από την εταιρεία επενδύσεων Moira Capital Partners. Η LUDA αποκτά έτσι την ευκαιρία να προχωρήσει σε σημαντικά βήματα ανάπτυξης, καθώς θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος της, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ιρλανδία. 


Πρόκειται για ένα ψηφιακό δίκτυο που αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής και διατηρεί διασυνδεδεμένα 3500 φαρμακεία σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών με θετικό αντίκτυπο στην υγεία των Ισπανών.


Συγκεκριμένα, χάρη στην τεχνολογία της LUDA, οι συνεργαζόμενοι φαρμακοποιοί (οι οποίοι είναι και μέτοχοι της εταιρείας) μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 280.000 ασθενείς που αντιμετώπιζαν σοβαρές δυσκολίες για να βρουν τα φάρμακά τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνέχιση της αγωγής τους. Παράλληλα πέτυχαν αύξηση των διαδικτυακών τους πωλήσεων σε παραφαρμακευτικά προϊόντα


Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στο eu-startups.com, η πρόταση της LUDA αντικατοπτρίζει μια πραγματική ζήτηση στην αγορά, καθώς τα φαρμακεία αναζητούν λύσεις για να ενισχύσουν την online παρουσία τους και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η LUDA, που ιδρύθηκε το 2017, υποστηρίζεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (CDTI) του ισπανικού υπουργείου Επιστήμης και Καινοτομίας και από τη συμβουλευτική εταιρεία Crea Inversión και τώρα αναμένεται να γνωρίσει σημαντική δυναμική από τη συνεργασία της με τη Moira.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου