Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επανεκλέχτηκε ο Θ. Τρύφων στην προεδρία της ΠΕΦ

14/4/2025 5:00:34 μμ
Το νέο Δ.Σ. θέτει σε προτεραιότητα την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), στο πλαίσιο της Ετήσιας Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 09/04, ανέδειξε νέο Δ.Σ. με τα εξής μέλη: Θεόδωρος Τρύφων, Θεόδωρος Κωλέτης, 'Αρης Μητσόπουλος, Δημήτρης Δέμος, Μάκης Οικονόμου, Νίκος Μπουφίδης, Σίμος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Παχής και Ευάγγελος Ζέκκας. 


Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θ. Τρύφων, δήλωσε: «Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ο εμπορικός πόλεμος δημιουργούν ένα δυσμενές κλίμα για την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, προκύπτουν και μεγάλες ευκαιρίες. Η ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αλλάζει και θέτει στο επίκεντρό της τον επαναπατρισμό της παραγωγής, την παροχή κινήτρων σε επενδύσεις του κλάδου και τα κρίσιμα φάρμακα. Σε εθνικό επίπεδο, στόχος μας είναι η μείωση του χρηματοδοτικού κενού μέσω της ενίσχυσης της χρηματοδότησης και της υλοποίησης των διαρθρωτικών μέτρων για τον έλεγχο της δαπάνης». Πρόσθεσε δε πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,6 δισ. ευρώ έως το 2026 που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών και την επάρκεια της φαρμακευτικής αγοράς με προσιτά και ποιοτικά φάρμακα.


Στην εκδήλωση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, καθώς παράγουμε ως χώρα ποιοτικά φάρμακα και τα εξάγουμε», ενώ ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «στόχος είναι η επιτυχία του επενδυτικού clawback να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης». Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως «οι μεγάλες επενδύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου θα χαρακτηρίζονται ως Στρατηγικές και με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν παραπάνω κίνητρα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η παρέμβαση αυτή δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, επιμένει το PIF
Και συμμετείχε σε συζήτηση για τις γυναίκες στην επιστήμη






Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Έλαβε τιμητική διάκριση στο συνέδριο της ΠΕΦΝΙ
Και συμμετείχε σε συζήτηση για τις γυναίκες στην επιστήμη
Αποσύρεται το Ladose παγκοσμίως
Η Φαρμασέρβ Ελλάς θα διαθέσει άλλο σκεύασμα φλουοξετίνης
Kenvue: Πουλήθηκε σε μεγάλη εταιρεία προϊόντων περιποίησης
Και δημιουργείται μια νέα δύναμη στον χώρο της υγείας και της φροντίδας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Επιτυχημένη η εκδήλωση με τη Novo Nordisk
Αφορούσε τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στον διαβήτη και στην παχυσαρκία