Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Επαναπροσδιορισμό της σύμβασης για τον τακτικό έλεγχο ζητά η ΔηΕΦ

10/10/2022 3:11:56 πμ
Παράλληλα προτείνει όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν για το θέμα πριν από τις εκλογές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τον έλεγχο των συνταγών και κατά συνέπεια την καθυστέρηση των πληρωμών, πολλοί φαρμακοποιοί δηλώνουν εκνευρισμένοι, κάνοντας λόγο για προχειρότητα, για ανακολουθίες και λάθη στην επικοινωνία. Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο σφάλμα από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ που ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του Ιουνίου με τους περισσότερους φαρμακοποιούς να υφίστανται περικοπές. Τελικά όπως αποκαλύφθηκε εκ παραδρομής υπολογίστηκε το ποσό του rebate ως περικοπή.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (ΔηΕΦ) έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο f.daily:
«Ως ΔηΕΦ νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια και επίσημα για όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η νέα και -όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- επικίνδυνα πρόχειρη διαδικασία τακτικού ελέγχου συνταγών και τρόπου πληρωμής των συναδέλφων φαρμακοποιών. Μετά από τις τραγελαφικές καταστάσεις της άντλησης ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, των περικοπών λόγω αχνών σφραγίδων των συνταγογράφων ιατρών, της αναζήτησης πρωτότυπης συνταγής σε περιπτώσεις μερικών εκτελέσεων αλλά και της αντισυμβατικότητας στους χρόνους εκκαθάρισης και πληρωμών των συναδέλφων μας πανελλαδικά, ζητάμε τον επαναπροσδιορισμό της συγκεκριμένης σύμβασης με τρόπο που θα προστατεύει καθολικά τους φαρμακοποιούς από αγκυλώσεις και παραβλέψεις του συστήματος, για τις οποίες δεν ευθύνονται. Επίσης ζητάμε και την άμεση και χωρίς υπεκφυγές τοποθέτηση όλων των παρατάξεων, που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές, επί του θέματος για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τι πρεσβεύει ο καθένας μας».

Όπως δήλωσε στο f.daily, ο φαρμακοποιός και μέλος της ΔηΕΦ Ηλίας Βασιλαδιώτης: «Στο κλίμα αυτό της αβεβαιότητας που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τον τακτικό έλεγχο των συνταγών και τη διαδικασία εκκαθάρισης, πρέπει να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές απαντήσεις και θεσμικές λύσεις (ΠΦΣ - ΗΔΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ) που θα τους απεγκλωβίζουν από τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Τις επόμενες ημέρες θα εξοφληθούν στο ακέραιο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)