Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία

30/9/2022 12:14:46 πμ
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός των ημερών, διατηρεί εν ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους τις ειδικές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο ΠΦΣ συγκεντρώνει τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία και συγκεκριμένα ό,τι αφορά τα τεστ Covid-19, τις μηνιαίες και επαναλαμβανόμενες συνταγές, τις «εξ αποστάσεως» συνταγογραφήσεις κ.λπ.

Ειδικότερα παρατείνονται τα εξής: • Η διενέργεια rapid test από τους επιτρεπόμενους φορείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί. • Η διάθεση self tests με κρατική μέριμνα. • Η δυνατότητα επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης ή θεώρησης και η παράταση στην ισχύ τους. • Η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης συνοδευτικών εγγράφων. • Η διαδικασία έγκρισης φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, έχει ήδη ψηφιστεί η παράταση έως το τέλος του 2022 στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (μάσκες, γάντια, σαπούνια, αντισηπτικά μαντηλάκια και διαλύματα κλπ.).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και της φήμης της
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη






Σχετικά άρθρα

Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International
ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας