Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία

30/9/2022 12:14:46 πμ
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός των ημερών, διατηρεί εν ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους τις ειδικές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο ΠΦΣ συγκεντρώνει τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία και συγκεκριμένα ό,τι αφορά τα τεστ Covid-19, τις μηνιαίες και επαναλαμβανόμενες συνταγές, τις «εξ αποστάσεως» συνταγογραφήσεις κ.λπ.

Ειδικότερα παρατείνονται τα εξής: • Η διενέργεια rapid test από τους επιτρεπόμενους φορείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί. • Η διάθεση self tests με κρατική μέριμνα. • Η δυνατότητα επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης ή θεώρησης και η παράταση στην ισχύ τους. • Η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης συνοδευτικών εγγράφων. • Η διαδικασία έγκρισης φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, έχει ήδη ψηφιστεί η παράταση έως το τέλος του 2022 στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (μάσκες, γάντια, σαπούνια, αντισηπτικά μαντηλάκια και διαλύματα κλπ.).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Ελεγκτές θα υποδύονται τους πελάτες για να εντοπίζουν παρατυπίες






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο