Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έως την Παρασκευή η υπουργική απόφαση για τον «επαναπατρισμό» των ΦΥΚ στα φαρμακεία

16/10/2025 4:31:18 μμ
Σύμφωνα με τον 'Aδωνι Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία θα υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας σήμερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΠΦΣ με θέμα: «Εμβόλια, ασφάλεια, καινοτομία και οικονομική υπεραξία στο δημόσιο σύστημα υγείας».

 

Σημειώνεται ωστόσο πως το νομοσχέδιο που θα καθορίζει την αμοιβή των φαρμακοποιών (πιθανότατα τα 20 ευρώ + ΦΠΑ ανά συνταγή), αναμένεται να ψηφιστεί έως τα τέλη του μηνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπουργική απόφαση δεν θα υπάρχει παράρτημα με εμπορικές ονομασίες των ΦΥΚ που θα διακινηθούν από τα φαρμακεία, αλλά αναφορά μόνο σε θεραπευτικές κατηγορίες.

 

Όπως εξήγησε στο f.daily ο Μανόλης Κατσαράκης, γενικός γραμματέας του ΠΦΣ και πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων, αυτό γίνεται ώστε να μην απαιτούνται στο μέλλον νέες υπουργικές αποφάσεις που θα προσθέτουν νέα φάρμακα, πρωτότυπα ή γενόσημα των εν λόγω θεραπευτικών κατηγοριών. Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια, ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ότι από τον ΕΟΔΥ θα ιδρυθεί «Γραφείο Έγκυρου Εντοπισμού FAKE NEWS».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα
Τα σχετικά ψηφιακά συστήματα ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά






Σχετικά άρθρα

Στα θρανία ξανά οι φαρμακοποιοί
Δωρεάν εκπαίδευση τους προσφέρει το υπουργείο Υγείας και πέντε πανεπιστήμια της χώρας
PEIFASYN Academy: Νέο Live Webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα «Selfcare Academy: Η συμβουλή στο φαρμακείο που κάνει τη διαφορά»
ΠΦΣ: Προσοχή στα ΦΥΚ που υπάγονται στο ΣHΠ
Δεν πρέπει να εκτελούνται στα ιδιωτικά φαρμακεία
Πρόστιμο σε φαρμακείο για τη μετάδοση μουσικής;
Το θέμα αναλύει η νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής Σ. Αγγέλου