Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έως 5.000 ευρώ πρόστιμο θα επιβάλλεται σε φαρμακεία μικρών δήμων αν δεν κόβουν αποδείξεις

23/7/2021 3:31:38 μμ
Ωστόσο δεν απειλούνται με κλείσιμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα ειδικά χρηματικά πρόστιμα έρχονται σε φαρμακεία που επιλέγουν να φοροδιαφεύγουν μην εκδίδοντας αποδείξεις και παραστατικά.
Με απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δίνονται νέες οδηγίες για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5000 ευρώ, στην περίπτωση φορολογικών παραβάσεων, αλλά δεν απειλούνται με αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αφορά φαρμακεία ανεξαρτήτως νομικής μορφής που εδρεύουν σε δήμους ή σε κοινότητες δήμων ή σε κοινότητες δημοτικών ενοτήτων δήμων, με πληθυσμό μέχρι και 5.000 κατοίκους, ισχύει ότι:
  • Εφόσον από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό (ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς) υπερβαίνει τα 500 ευρώ, επιβάλλεται, αντί της αναστολής λειτουργίας ειδική χρηματική κύρωση από 1.000 έως 2.500 ευρώ.
  • Εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τη διαπίστωση των ως άνω παραβάσεων διαπιστωθεί εκ νέου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, επιβάλλεται ειδική χρηματική κύρωση από 2.501 έως 5.000 ευρώ.
  • Σε κάθε επόμενη παράβαση εντός δύο ετών από τη διαπίστωσή τους σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, επιβάλλεται ειδική χρηματική κύρωση 5.000 ευρώ.
Οι λοιποί κλάδοι που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση και σχετίζονται με την υγεία είναι: ιατροί και οδοντίατροι και εταιρείες ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών, φυσιοθεραπευτές, ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα και εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες, κλινικές-θεραπευτήρια, οίκοι ευγηρίας, καταλύματα για άτομα που χρήζουν νοσοκομειακής ή άλλης φροντίδας ή κοινωνικής μέριμνας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου