Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η νέα κωδικοποίηση στο μητρώο ΕΚΑΠΤΥ

20/4/2017 1:36:36 μμ
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για την έναρξη της νέας κωδικοποίησης στο μητρώο ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ και καλεί τους εισαγωγείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων να καταχωρήσουν όλα τα προϊόντα-υλικά τους στο νέο μητρώο (χρησιμοποιώντας τον παλαιό κωδικό ΕΚΑΠΤΥ) στο ειδικό πεδίο που έχει προστεθεί στην εφαρμογή (http://apps.eopyy.gov.gr).

Τι πρέπει να γνωρίζουν τα φαρμακεία

  • Από 01/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων μόνο για τα προϊόντα που θα έχουν λάβει τον νέο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ, όπου αυτό απαιτείται. Στην περίπτωση που το προϊόν δεν έχει εισαχθεί στο νέο μητρώο, αυτό δεν θα αποζημιώνεται.
  • Έως τις 31/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων, χωρίς να απαιτείται να καταχωρηθεί ο μοναδικός αριθμός barcode, ενώ τα προϊόντα πρέπει να πληρούν τους γενικότερους όρους αποζημίωσης που έχουν τεθεί.
  • Από 01/06/2017, τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει και το μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) από τη σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα, διότι το σχετικό πεδίο θα είναι υποχρεωτικό στις εκτελέσεις των γνωματεύσεων.

Υπενθυμίζεται δε ότι με την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος εκτελέσεων μέσω του e-dapy, πρέπει η εκτέλεση γνωματεύσεων να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να γίνεται χρήση του χειρόγραφου εντύπου. Το χειρόγραφο έντυπο θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο στις περιπτώσεις που ο ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώνει για οποιοδήποτε λόγο ότι το σύστημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και μόνο για εκείνο το διάστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ