Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Ρύθμιση των οφειλών clawback έτους 2022

26/5/2025 4:26:52 μμ
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους παρόχους και προμηθευτές υπηρεσιών υγείας ότι τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξή τους στη ρύθμιση των οφειλών από clawback έτους 2022. Η αποδοχή ένταξης στη ρύθμιση των 12 δόσεων πραγματοποιείται από την πλατφόρμα "Ενημέρωση Συναλλασσομένων". Αν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος δύναται να υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.).


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 27η Ιουνίου 2025, μετά το πέρας της οποίας οι πάροχοι-προμηθευτές θα ενημερωθούν για τη σχετική πράξη προσδιορισμού του ύψους και του πλήθους των δόσεων. Η έναρξη εφαρμογής της εν λόγω ρύθμισης θα πραγματοποιηθεί κατά την πληρωμή μηνός Ιουλίου 2025 που αφορά υποβολές δαπανών Απριλίου 2025.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπλανητικών μηνυμάτων
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση στα σημειώματα Β' εξαμήνου






Σχετικά άρθρα

PhARMA Innovation Forum: Επιμένει ο εκτροχιασμός του νοσοκομειακού clawback
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση στα σημειώματα Β' εξαμήνου
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Η άρση της υποχρεωτικότητας είναι κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο
Ηχηρά μηνύματα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου στη ΔΕΘ
Λ. Μπαρμπετάκη: Τα 50 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Καινοτομίας δεν επαρκούν
Το PIF ζητά Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ πολιτείας-φαρμακοβιομηχανίας
ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ