Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΠΥY: Ψάχνει λεφτά για να πληρώσει τους παρόχους υγείας

4/9/2015 9:10:50 πμ
Μέρα με τη μέρα στεγνώνει από ρευστό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


SOS για τα οικονομικά του, εκπέμπει για πρώτη φορά εδώ και καιρό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους παρόχους υγείας.
Λίγο πριν τις εκλογές ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στεγνώνει από ρευστό, καθώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν καταθέσει εδώ και μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές.
Υπολογίζεται ότι για την τριετία δεν έχουν κατατεθεί 1,5 δισ ευρώ και για την τρέχουσα χρονιά περί τα 800 εκατ. ευρώ με συνέπεια ο Οργανισμός με την σειρά του, να μην μπορεί να φανεί συνεπής στους παρόχους υγείας.

Το μείζον αυτό θέμα τέθηκε επί τάπητος στην διάρκεια συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Φ και του Σ.Φ.Ε.Ε. με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε προς τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, ότι επιχειρεί να βρει κονδύλιο από το υπουργείο Οικονομικών για να στηρίξει τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πριν δύο ημέρες, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, ενώ συζήτησε το θέμα και με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Δημόπουλο.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατά τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων αναφορικά με το ύψος των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεν του έχουν αποδοθεί,οι οποίες ανέρχονται στα 800 εκ. € για το έτος 2015 (έως τον μήνα Ιούλιο) και συνολικά σε 1,5 δις € για τα τρία έτη λειτουργίας του Οργανισμού (2012 -2015), εκφράζει την έντονη ανησυχία του.

Η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο






Σχετικά άρθρα

Intermed: Νέα δεδομένα για την τιβολόνη
Παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
To πρώτο κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης και της Covid-19 εγκρίνεται στην Ε.Ε.
Μαζί με άλλα 11 νέα φάρμακα που συνιστά ο ΕΜΑ
Σοβαρό ποιοτικό ελάττωμα σε προγεμισμένες σύριγγες του fondaparinux sodium
Ενημέρωση από τη Viatris, τον ΕΜΑ και τον ΕΟΦ
Challenge στα social media με υπερδοσολογία παρακεταμόλης
Αρμόδιοι στην Ευρώπη «φωνάζουν» για τους κινδύνους