Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για τα προβλήματα της πλατφόρμας των ΦΥΚ

30/4/2020 5:05:07 μμ
Απεστάλησαν προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε απαντητική του επιστολή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο ΕΟΠΥΥ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ΦΥΚ.


Όπως ανεφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, «η πλατφόρμα έχει ενημερωθεί με τα ενεργά ΑΦΜ και τους αριθμούς συμβάσεων των φαρμακείων. Για λόγους λειτουργικότητας της εφαρμογής, για κάθε διαφορετική σύμβαση πρέπει να δοθεί από τον ιδιώτη φαρμακοποιό διαφορετικός και μοναδικός λογαριασμός email.


Στο αποδεικτικό εκτέλεσης των συνταγών μέσω της πλατφόρμας των ΦΥΚ, εμφανίζονται τα στοιχεία των υπεύθυνων φαρμακοποιών των φαρμακαποθηκών του ΕΟΠΥΥ και το ΑΦΜ του ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό του οποίου έγινε η εκτέλεση και όχι του ιδιωτικού φαρμακείου, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα με το αποδεικτικό.


Διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο αριθμός του Δελτίου Αποστολής δεν ήταν όλος τυπωμένος πάνω στο πακέτο ή υπήρξε λάθος στην πληκτρολόγηση από τα φαρμακεία. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έχουν προστεθεί στην εφαρμογή αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να παραλάβουν από τη λίστα αιτημάτων. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκε το παρακάτω μήνυμα: Εναλλακτικά από τα αιτήματα "Απεσταλμένα προς Φαρμακείο" και από τα "Παραληφθέντα με οπτικό έλεγχο" βρείτε το αίτημα που θέλετε να παραλάβετε, πατήστε "Λεπτομέρειες" στο δεξί μέρος και πατήστε το κουμπί "Παραλαβή Αποστολής" στο πάνω μέρος της οθόνης του αιτήματος. Επίσης αν συμπληρωθεί μη έγκυρο δελτίο αποστολής, το μήνυμα λάθους τους παραπέμπει να πάνε από τα αιτήματα.


Με βάση τις διατάξεις των ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχουν παραταθεί οι ημερομηνίες λήξης των συνταγών, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκτέλεση των συνταγών από την πλατφόρμα των ΦΥΚ».


Επίσης, υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με τους διαχειριστές της πλατφόρμας μέσω του email: fyk@eopyy.gov.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά