Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Ζητά στοιχεία πωλήσεων για τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης

13/6/2024 11:22:16 μμ
Από τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της διερεύνησης του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς, ο ΕΟΦ καλεί εκ νέου τους κατόχους αδειών χονδρικής πώλησης (φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς φαρμακοποιών) να του αποστείλουν στοιχεία πωλήσεων συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων προς τα ιδιωτικά και νοσοκομειακά φαρμακεία. 


Συγκεκριμένα, ζητά στοιχεία για τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης 0,25mg, 0,5mg και 1mg για τα χρονικά διαστήματα 01/01/2024-31/05/2024 και το αντίστοιχο διάστημα 01/01/2023-31/05/2023. 


Πρόκειται για αίτημα που επαναλήφθηκε στο πρόσφατο παρελθόν για άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που επίσης συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις ή δυσκολίας ανεύρεσης επαρκών συσκευασιών για να καλυφθεί η ζήτηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά