Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Κλινικές δοκιμές για COVID-19 στην Ελλάδα

1/4/2020 4:10:52 μμ
Αιτήματα έγκρισης θα αξιολογούνται με επείγουσα διαδικασία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επείγουσα διαδικασία θα αξιολογεί ο ΕΟΦ τις αιτήσεις έγκρισης κλινικών δοκιμών που αφορούν τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι που θα διεξάγουν κλινικές δοκιμές στη χώρα μας οφείλουν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς έγκριση στο αρμόδιο τμήμα Κλινικών Δοκιμών του ΕΟΦ, το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα αξιολογείται άμεσα. Σημειώνεται όμως ότι για την έγκριση μιας κλινικής δοκιμής απαιτείται και η θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Μετά τις εγκρίσεις, οι κλινικές δοκιμές θα αναρτώνται στη EudraCT και έτσι θα εμφανίζονται αυτομάτως στην EU Clinical Trials Register, στην οποία έχουν δημόσια πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Τονίζεται ότι για την εύκολη αναζήτησή τους απαιτείται να περιέχεται στον τίτλο των κλινικών δοκιμών ο προσδιορισμός COVID-19.


Ο ΕΟΦ διευκρινίζει επίσης ότι αν οι κλινικές δοκιμές είναι πολυεθνικές, σύμφωνα με σύσταση της ομάδας CTFG, προτείνεται η διαδικασία VHP και επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει κάνει έκκληση για μεγάλες, πολυκεντρικές, τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, οι οποίες είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε εγκυρότερα δεδομένα για τη θεραπεία του COVID-19 και να οδηγήσουν ταχύτερα σε εγκρίσεις νέων φαρμάκων για τη νόσο.


Πληροφορίες/επικοινωνία: trials@eof.gr, τηλ.: 213 2040335, 213 2040327, 213 2040377.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό