Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΦ: Έρευνα της Ε.Ε. για τη διαθεσιμότητα ιατροτεχνολογικών προϊόντων

7/12/2023 8:50:25 μμ
Ο Οργανισμός καλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ καλεί τους κατασκευαστές/εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π) και in vitro διαγνωστικών Ι/Π να συμμετάσχουν στην έρευνα που υποστηρίζει την παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των Ι/Π στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισκεφθούν τον σχετικό σύνδεσμο εδώ έως τις 15/1/2024. 


Η έρευνα διενεργείται από τη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και την Ασφάλεια (European Commission’s Directorate-General for Health and Food Safety) μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (European Health and Digital Executive Agency). 


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η συμμετοχή όλων των κατασκευαστών/εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων κρίνεται σημαντική, ώστε να εξασφαλισθεί η αρτιότερη παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των εν λόγω προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Σημειώνεται ότι στην έρευνα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που σκοπεύουν να θέσουν σε κυκλοφορία τα προϊόντα τους κατά το διάστημα των επόμενων 2 ετών.

Δημοσιεύτηκε επικαιροποιημένη λίστα ελλειπτικών φαρμάκων

Κατάλογο ελλείψεων δημοσίευσε χθες ο ΕΟΦ, ο οποίος χωρίζει τα φάρμακα σε αυτά που βρίσκονται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και είναι 57 σε αριθμό και σε αυτά που βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη και υπάρχει επείγουσα ανάγκη κάλυψης, τα οποία είναι 52. Στην πρώτη περίπτωση οι λόγοι των ελλείψεων είναι είτε αυξημένη ζήτηση είτε προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία είτε καθυστέρηση των παραδόσεων και σε λίγα (3) σκευάσματα εντοπίστηκαν ποιοτικά θέματα. Στη δεύτερη λίστα ανήκουν φαρμακευτικά προϊόντα που διατίθενται και μέσω των νοσοκομείων και μέσω των φαρμακείων. Δείτε τους πίνακες εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύει τη φιλοσοφία της, συνώνυμη με την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία
Σύμφωνα με έρευνα τριών ευρωπαϊκών οργανισμών


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Απειλεί με πρόστιμα τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες
Εάν εισάγουν λιγότερες συσκευασίες φαρμάκων από αυτές που χρειάζεται η χώρα
Έρχονται νέες επιβαρύνσεις για τους ασθενείς;
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ
Υπ. Υγείας και ΠΟΥ/Ευρώπης εγκαινίασαν την έναρξη του προγράμματος «Health-IQ»
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα