Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Εντείνει τους αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους στη φαρμακευτική αγορά

29/1/2024 9:11:57 μμ
Για να μην υπάρχει ανάγκη για περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέσα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για άλλη μία φορά μεταξύ των συλλόγων των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκαρίων για τις ελλείψεις φαρμάκων και τις παράλληλες εξαγωγές, η διοίκηση του ΕΟΦ παίρνει θέση. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πρώτον ότι η παρακολούθηση της επάρκειας των φαρμάκων στην αγορά συνεχίζεται και οι έλεγχοι εντείνονται, ότι τα μέτρα περιορισμού ή απελευθέρωσης των παράλληλων εξαγωγών είναι προσωρινά αλλά και ότι υποστηρίζει το υγιές εξαγωγικό εμπόριο. «Ο ΕΟΦ επαναξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και επιφυλάσσεται να προβαίνει σε περαιτέρω εντάξεις ή απεντάξεις φαρμάκων όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επισημαίνεται ότι διαχρονικός και σταθερός στόχος του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής ροής φαρμάκων στην ελληνική επικράτεια. 


Ταυτόχρονα, σέβεται τους κανόνες του υγιούς εξαγωγικού εμπορίου και υποστηρίζει κάθε νόμιμη δραστηριότητα στον φαρμακευτικό κλάδο. Δεσμεύεται ότι στο πλαίσιο του εποπτικού του ρόλου, θα συνεχίσει και θα εντείνει τους αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πάψει σύντομα να υπάρχει η αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων περιοριστικών μέτρων». Τέλος, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βοηθούν στην ομαλοποίηση της φαρμακευτικής αγοράς, αναφέροντας: «Ο ΕΟΦ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αλυσίδα του φαρμάκου στη χώρα για τη συμβολή τους. […] Είναι στο χέρι όλων των υγιών φορέων να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή και να συμβάλουν έτσι στη βελτίωση τόσο της υγείας του Έλληνα πολίτη όσο και της οικονομίας της χώρας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο