Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Απαγορεύεται η λιανική πώληση κάνναβης σε μορφή ξηρού ανθού

22/5/2026 3:54:18 μμ
Προειδοποίηση για επιτόπιους ελέγχους στην αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ν. 5302/26, ο ΕΟΦ ενημερώνει οικονομικούς φορείς και κοινό ότι σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απαγορεύεται καθολικά εντός της ελληνικής επικράτειας κάθε μορφής λιανική πώληση, διακίνηση και διάθεση ξηρού άνθους κάνναβης, ανεξαρτήτως περιεκτικότητας σε THC και σε άλλα κανναβινοειδή, που προέρχεται από την καλλιέργεια ποικιλιών του είδους Cannabis Sativa L, είτε σε επεξεργασμένη είτε σε ακατέργαστη μορφή.

 

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η ρύθμιση είναι άμεσης εφαρμογής και προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι στην αγορά από τις καθΆ ύλην αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τη διαπίστωση της τήρησης των ανωτέρω απαγορεύσεων και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η φαρμακευτική κάνναβη
Μετά την εκκίνηση διάθεσης των χαπιών σεμαγλουτίδης






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική