Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη μετάβαση στη νέα φάση διαχείρισης της Covid-19

10/5/2023 8:46:01 μμ
Δεν κηρύχθηκε το τέλος της πανδημίας, τονίζει ο Οργανισμός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τη λήξη της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας Covid-19, ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει τις δικές του επισημάνσεις. 

Σημειώνεται ότι ο Π.Ο.Υ. δεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας, αλλά τη μετάβαση σε νέα φάση μακροχρόνιας διαχείρισής της. Συγκεκριμένα, δεν θα υφίστανται τα γενικευμένα, «οριζόντια» μέτρα, αλλά τα στοχευμένα στα ευπαθή άτομα. 
Βασική προτεραιότητα παραμένει η τήρηση των γενικών μέτρων πρόληψης για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού (αποφυγή στενής επαφής με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, τήρηση των μέτρων υγιεινής και απομάκρυνση από την εργασία ή το σχολείο επί συμπτωμάτων). Η χρήση μάσκας συστήνεται επί συμπτωμάτων από ευπαθή άτομα και όσους θέλουν να προστατέψουν τους οικείους τους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, συστήνεται ο έλεγχος για έγκαιρη διάγνωση, και ειδικά στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η επικοινωνία με τον προσωπικό ιατρό, ο οποίος θα κρίνει αν απαιτείται η χορήγηση ειδικών αντι-ιικών. Επί διάγνωσης, συστήνεται η παραμονή στο σπίτι και η χρήση μάσκας ακόμα και μετά τη λήξη της απομόνωσης.

Επιπλέον τονίζεται ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ενώ ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παραμένει σε ετοιμότητα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών