Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τη μετάβαση στη νέα φάση διαχείρισης της Covid-19

10/5/2023 8:46:01 μμ
Δεν κηρύχθηκε το τέλος της πανδημίας, τονίζει ο Οργανισμός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τη λήξη της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας Covid-19, ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει τις δικές του επισημάνσεις. 

Σημειώνεται ότι ο Π.Ο.Υ. δεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας, αλλά τη μετάβαση σε νέα φάση μακροχρόνιας διαχείρισής της. Συγκεκριμένα, δεν θα υφίστανται τα γενικευμένα, «οριζόντια» μέτρα, αλλά τα στοχευμένα στα ευπαθή άτομα. 
Βασική προτεραιότητα παραμένει η τήρηση των γενικών μέτρων πρόληψης για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού (αποφυγή στενής επαφής με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, τήρηση των μέτρων υγιεινής και απομάκρυνση από την εργασία ή το σχολείο επί συμπτωμάτων). Η χρήση μάσκας συστήνεται επί συμπτωμάτων από ευπαθή άτομα και όσους θέλουν να προστατέψουν τους οικείους τους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, συστήνεται ο έλεγχος για έγκαιρη διάγνωση, και ειδικά στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η επικοινωνία με τον προσωπικό ιατρό, ο οποίος θα κρίνει αν απαιτείται η χορήγηση ειδικών αντι-ιικών. Επί διάγνωσης, συστήνεται η παραμονή στο σπίτι και η χρήση μάσκας ακόμα και μετά τη λήξη της απομόνωσης.

Επιπλέον τονίζεται ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ενώ ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παραμένει σε ετοιμότητα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση & συστάσεις από τους ειδικούς


Σχετικά άρθρα

Η νέα έξυπνη και χιουμοριστική καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV από τη Θετική Φωνή
Με κεντρικό μήνυμα: «Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's»
«Ζωή με ΧΑΠ»: Ο πρώτος ιστότοπος με οδηγίες για την κατ' οίκον άσκηση
Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την υποστήριξη της Chiesi Hellas
Μελετάται νέο φάρμακο κατά του αλκοολισμού
Συνδυάζει δύο γνωστές δραστικές ουσίες
Θεσπίστηκε η συνταγογράφηση & διάθεση σκευασμάτων PrEP
Θα χορηγούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων