Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών: Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη

6/2/2022 3:27:08 μμ
Καλεί τους φαρμακοποιούς να αντιδράσουν δυναμικά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε επιστολή της προς του φαρμακοποιούς, η Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών αναφέρει πως «εδώ και 1 χρόνο στα φαρμακεία ασχολούμαστε με τα self tests, τα ραντεβού εμβολιασμού, τα rapid tests κ.λπ. και έχουμε "ξεχάσει" τη βασική μας αποστολή. Τη χορήγηση και την ενημέρωση του ασθενή για το φάρμακό του, που έχει ανάγκη. Πού είναι όμως το φάρμακό του;

Οι ελλείψεις είναι πρωτοφανείς, οι φαρμακοποιοί απελπισμένοι και σε διαρκή αγωνία ψαξίματος και οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Μας είπε η κυβέρνηση -όταν μέσω κάποιων ΜΜΕ άνοιξε το θέμα- ότι «φταίνε οι χριστουγεννιάτικες διακοπές των εταιρειών». Πέρασαν οι διακοπές, έλιωσαν και τα χιόνια που εμπόδιζαν τις μεταφορές, αλλά οι ελλείψεις αντί να μειωθούν, αυξάνονται. 

Ο ΕΟΦ αντί να παρέμβει, αποφάσισε να άρει και τις ελάχιστες απαγορεύσεις εξαγωγών που υπήρχαν. Όχι ότι αυτό το εργαλείο βοηθάει αν δεν υπάρχει η βούληση να το επιβάλεις και να το ελέγχεις, αλλά το έκανε μάλλον για να μη γίνει καμία στραβή και κάποιος τοπικός ΦΣ ή μεμονωμένος φαρμακοποιός κάνει αναφορά σε εισαγγελέα και τρέχουν οι φίλοι μας εξαγωγείς, που αρκετοί είναι και εισαγωγείς, και έβγαλαν εκατομμύρια με την πανδημία, εισάγοντας κάθε είδους μάσκα, τεστ κ.λπ. Τα κέρδη τους είναι πάνω από την υγεία των Ελλήνων πολιτών!», αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη.

Καλεί δε τους φαρμακοποιούς να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ελλείψεις και για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)