Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου

14/9/2023 7:39:25 μμ
Στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Καθηγητή Khaled Abdel Ghaffar, στο υπουργείο Υγείας. 


Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα πολιτικών υγείας και, στη βάση της καλής συνεργασίας που ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της υγείας και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 


Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν από την ελληνική πλευρά o υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και από την αιγυπτιακή πλευρά ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα Omar Amer Youssef, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τις Διεθνείς Σχέσεις Dr. Hatem Amer, όπως και στελέχη και συνεργάτες τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, 10:00-16:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Τρεις προμηθευτές διακινούν το 80% των κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Τολμηρές αποφάσεις για τις ελλείψεις ζητά η Medicines For Europe
ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες