Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

Ενισχύεται η ΠΦΥ στη Βόρεια Ελλάδα

7/3/2018 9:35:14 πμ
Ευρωπαϊκό έργο αναλαμβάνει παρεμβάσεις στα κέντρα υγείας ακριτικών περιοχών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη βελτίωση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς του κατοίκους των ακριτικών περιοχών των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ιδιαίτερα προς τους ασθενείς ΑμεΑ, στοχεύει το ευρωπαϊκό έργο "SmiLe", το οποίο συντονίζει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή του ΑΠΘ, του ΕΚΑΒ, του νοσοκομείου Ardino και του δήμου Harmanli της Βουλγαρίας.


Πρόκειται για το ευρωπαϊκό έργο "Strenghtening primary medical care in isolated and deprived cross - border areas", που συγχρηματοδοτείται από το "Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2010", ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης σε δύο χρόνια.


Προβλέπεται μία σειρά παρεμβάσεων στα κέντρα υγείας των ακριτικών διασυνοριακών περιοχών των δύο χωρών, που θα αφορούν κυρίως τη χωροταξία τους, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμα και από ασθενείς με ειδικές ανάγκες (προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικά), τη μελέτη των οποίων θα εκπονήσει η ερευνητική ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των συγκεκριμένων περιοχών θα εκπαιδεύεται σχετικά με τις ανάγκες των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα ή άλλα προβλήματα.


"Πρόκειται να δημιουργηθεί εντός της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας, το οποίο θα εκπαιδεύει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό μέσα από ασκήσεις και συνεχόμενη εκπαίδευση" ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος, υπεύθυνος του εργαστηρίου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Γενικής Ιατρικής και έρευνας υπηρεσιών υγείας της Ιατρικής Σχολής, που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπάρχουσες δομές και το ΕΚΑΒ θα υποστηριχθούν με κατάλληλο εξοπλισμό για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ, ενώ στους στόχους του προγράμματος είναι να αναπτυχθεί και μια πλατφόρμα, ώστε οι κάτοικοι της διασυνοριακής περιοχής να μπορούν να αξιολογήσουν το έργο.


Αρχικά, οι παρεμβάσεις θα έχουν επίκεντρο το κέντρο υγείας στον Ίασμο Ροδόπης και αντίστοιχα στον δήμο Harmanli της Βουλγαρίας, και στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε άλλα κέντρα των ακριτικών περιοχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημόσια αναγνώριση για την ίση μεταχείριση των φύλων στο χώρο εργασίας
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ δημοσιεύει λίστα ελλειπτικών φαρμάκων προς ενημέρωση του Θ. Πλεύρη


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής