Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ένας φαρμακοποιός πρότυπο έγινε πρωτοσέλιδο στη New York Times

1/4/2021 10:48:57 πμ
Για τον τρόπο που διέθεσε εμβόλια COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εφημερίδα New York Times εκθειάζει έναν ανεξάρτητο φαρμακοποιό στις ΗΠΑ που πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιάσει ανθρώπους κατά της COVID-19 που αντιμετώπιζαν προβλήματα πρόσβασης στο εμβόλιο.

Πρόκειται για τον Ambar Keluskar, φαρμακοποιό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «ανοίγει το δρόμο για έναν νέο τρόπο να φτάσει το εμβόλιο σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού». 

«Είχα 200 δόσεις στην κατάψυξη, ενώ όλο και λιγότεροι άνθρωποι έκλειναν ραντεβού για να εμβολιαστούν στο φαρμακείο μου», δηλώνει ο ίδιος.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε το κοινό ότι έχει δόσεις του εμβολίου να διαθέσει αλλά δεν είδε πολλά αποτελέσματα, οπότε σκέφτηκε να βρει μόνος του τους ενδιαφερόμενους πολίτες αντί να περιμένει να έρθουν εκείνοι σε αυτόν. Ακολουθώντας μια συμβουλή από το γραφείο του γερουσιαστή, επισκέφτηκε ένα γηροκομείο στο Μπρούκλιν και ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών και εμβολίασε 200 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε δεν έβρισκαν διαθέσιμο ραντεβού είτε δυσκολεύονταν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Αν και δεν περιμένει ζήτηση στο φαρμακείο του, καθώς οι ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής του έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί, ο Ambar δήλωσε ότι θα ζητήσει περισσότερες δόσεις από την κυβέρνηση προκειμένου να διοργανώσει κι άλλες τέτοιες εξορμήσεις σε κοινότητες που έχουν ανάγκη.

«Οι ασθενείς το λάτρεψαν. Εμβολιάστηκαν χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν. Ελπίζω να εμπνεύσω τις αρχές ή και άλλους φαρμακοποιούς να δοκιμάσουν νέους τρόπους προσέγγισης αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν», συμπλήρωσε ο φαρμακοποιός, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να αρθούν οι περιορισμοί για τις ομάδες του πληθυσμού που επιτρέπεται να εμβολιαστούν στα ανεξάρτητα φαρμακεία (προς το παρόν μόνο άτομα 60 ετών και άνω και εργαζόμενοι με παιδιά, όπως οι δάσκαλοι).

Στο άρθρο της New York Times διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση ζητά από τα φαρμακεία να επιστρέφουν εντός 7 ημερών δόσεις εμβολίου που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Ο Ambar αγχώθηκε ότι δεν θα του στείλουν άλλες δόσεις, αν επέστρεφε αυτές που του είχαν μείνει, οπότε έκανε τα αδύνατα δυνατά να προσφέρει στην κοινωνία του με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη