Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Tofacitinib & Alemtuzumab : Οριστικές οδηγίες για τη χρήση τους
Ολοκληρώθηκε η ανασκόπηση του ΕΜΑ
Convert Group: 21% αύξηση των αγορών από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία το 2019
Αγοράστηκαν περισσότερα προϊόντα με μεγάλες όμως εκπτώσεις
ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση της ημικρανίας
Σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline Consumer Healthcare


Εν.Συνεργασία Φαρμακοποιών: Να δοθεί αποζημίωση για τη διάθεση των ΦΥΚ

30/7/2019 3:52:55 μμ
Και να υπάρχει πλαφόν σε κάθε φαρμακείο για τον αριθμό των συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τους χρόνια πάσχοντες με σοβαρά προβλήματα υγείας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα της διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι ασθενείς θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σε επιστολή της, η Ενωτική Συνεργασία Φαρμακοποιών αναφέρει πως «κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει ως παράταξη ότι το φαρμακείο και του παρόντος αλλά πολύ περισσότερο του μέλλοντος, για να παραμείνει στο χώρο της υγείας θα πρέπει να αποδείξει στο σύστημα ότι του είναι απαραίτητο. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι εάν τα ΦΥΚ διακινούνται εκτός φαρμακείου, σίγουρα το φαρμακείο δεν έχει θέση, στο νέο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στο πλαίσιο λοιπόν της υπερβολής και θέλοντας να υπερτονίσουμε την ανάγκη τα ΦΥΚ να διακινούνται μέσω των φαρμακείων, έχουμε υποστηρίξει ότι ακόμα και δωρεάν για ένα διάστημα μπορούμε να τα διακινούμε μέσω των φαρμακείων μας, μέχρι να αποδείξουμε στο σύστημα ότι η διακίνηση μέσω των φαρμακείων και αποτελεσματική είναι αλλά και η πολιτεία μόνο κερδισμένη θα είναι».

Οι εκπρόσωποι της παράταξης συμφωνούν με την πρόταση της κυβέρνησης για μια μεταβατική περίοδο 3-4 μηνών δωρεάν χορήγησης από το φαρμακείο, αλλά λένε όχι στα υπόλοιπα που πρότεινε. Αντιπροτείνουν η διαδικασία να γίνεται ως εξής:

Ο ιατρός να εξετάζει τον ασθενή, να επιλέγει το φάρμακο που θα πρέπει να του χορηγήσει, να δίνει τη συνταγή στον ασθενή και ο ασθενής να πηγαίνει στο φαρμακείο της επιλογής του, ο φαρμακοποιός μέσω του συνεταιρισμού ή της φαρμακαποθήκης του να προμηθεύεται το φάρμακο. Σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να προβλέπεται μία πάγια αποζημίωση για τον φαρμακοποιό αλλά και για το συνεταιρισμό ή τη φαρμακαποθήκη.

«Θεωρούμε αδιανόητο, από την όλη αλυσίδα εφοδιασμού του φαρμάκου, να απουσιάζουν ΣΥΦΑ και φαρμακαποθήκες καθώς επίσης και να μην υπάρχει πάγια αποζημίωση για το φαρμακείο και το χονδρεμπόριο.
Επίσης θα πρέπει να υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των συνταγών ΦΥΚ που εκτελεί κάθε φαρμακείο», σημειώνουν.

Στην επιστολή τους οι φαρμακοποιοί ζητούν άμεσα η διοίκηση του ΠΦΣ να ξεκινήσει συζήτηση με το υπουργείο, ταυτόχρονα να εκπονήσει οικονομοτεχνική μελέτη για τη διακίνηση των ΦΥΚ και μέσα στο Σεπτέμβριο να προκηρύξει Έκτακτη ΓΣ, με υποχρεωτική την παρουσία των Προέδρων των συλλόγων, εάν αυτοί δεν είναι εκλέκτορες, για να συναποφασίσει όλος ο κλάδος για το πώς θα γίνεται η διακίνηση των ΦΥΚ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αγοράστηκαν περισσότερα προϊόντα με μεγάλες όμως εκπτώσεις
Αναλαμβάνει την αποθήκευση και την αποκλειστική διανομή πανελλαδικά


Σχετικά άρθρα

Convert Group: 21% αύξηση των αγορών από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία το 2019
Αγοράστηκαν περισσότερα προϊόντα με μεγάλες όμως εκπτώσεις
ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση της ημικρανίας
Σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline Consumer Healthcare
PGEU: Προτάσεις για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των φαρμάκων στο περιβάλλον
Διατυπώνει τις απαιτήσεις της από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Φαρμακοποιοί: Δημιουργώντας μια όμορφη ανάμνηση γύρω από το παιδικό φαγητό
Βοηθήστε τους γονείς με παιδιά που φοβούνται να τραφούν