Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εμπιστοσύνη στα ίδια πρόσωπα δείχνουν οι φαρμακοποιοί

14/11/2022 9:19:02 μμ
Δηλώσεις και αντιδράσεις μετά τις αρχαιρεσίες σε φαρμακευτικούς συλλόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εφορευτική επιτροπή και οι υποψήφιοι του Φ.Σ. Κορινθίας, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας
Εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με τους φαρμακοποιούς να δείχνουν –στην πλειονότητα των περιπτώσεων– την εμπιστοσύνη τους στις παρατάξεις που ήδη βρίσκονταν στις διοικήσεις των συλλόγων τους.

Πολλή υψηλή συμμετοχή, της τάξης του 80%, σημειώθηκε στο Φ.Σ. Μαγνησίας, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ματσιόλης στο f.daily, ο οποίος συγκέντρωσε 59 ψήφους: «Σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, με 235 μέλη, οι εκλογές στέφθηκαν με επιτυχία από την άποψη της συμμετοχής. Τα αποτελέσματα μας χαροποιούν γιατί δείχνουν ότι οι φαρμακοποιοί μας εμπιστεύονται για την επίλυση των προβλημάτων τους, μας δίνουν κουράγιο και δύναμη. Προσωπικά ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους που με ψήφισαν και για το Δ.Σ. και για τον ΠΦΣ».

Υψηλή συμμετοχή κατά 78% σημειώθηκε και στις Σέρρες, με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Σερρών Αναστάση Ρόντση να εκλέγεται για την επόμενη 3ετία. Ο ίδιος δήλωσε στο f.daily: «Οι εκλογές έγιναν σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα και σε έναν ανανεωμένο σύλλογο που πλέον έχει πολύ νεολαία. Τα μέλη μας έδειξαν την καλή τους διάθεση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης 3ετίας σε επίπεδο ΠΦΣ, όπως ήταν η διαχείριση της πανδημίας και οι ευκαιρίες που έφερε η κρίση με τη θεσμοθέτηση των υπηρεσιών, η θεσμοθέτηση των συνενώσεων, τα ΜΗΣΥΦΑ, την αύξηση της ρευστότητας με τον τακτικό έλεγχο κ.ά. Υπήρχε και υπάρχει μια δυναμική και προοπτική στον κλάδο και για το επόμενο διάστημα αναμένουμε αμοιβή για τα ΦΥΚ αλλά και για άλλες υπηρεσίες όπως για τον αντιγριπικό εμβολιασμό».

Στον Φ.Σ. Κορινθίας, η παράταξη «Ενεργός Συμμετοχή Φαρμακοποιών Κορινθίας» της Σοφίας Κλοκώνη διατήρησε τη δυναμική της. Σύμφωνα με την πρόεδρο: «Ο συνδυασμός μας απέσπασε ποσοστό άνω του 95% και το συνολικό αριθμό των 9 εδρών για το Δ.Σ., όπως επίσης και τις 2 έδρες τις οποίες διεκδικήσαμε για τον ΠΦΣ. Η απόλυτη επιτυχία και απήχηση του συνδυασμού και του έργου μας μας γέμισε χαρά, περηφάνια και ευθύνη για μια συνέχεια αντάξια της εμπιστοσύνης που μας επέδειξαν. Τιμούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε για μια πρότυπη λειτουργία αυτού και στο μέλλον».

Την «πρωτιά» κέρδισε και ο Θανάσης Παπαθανάσης στο Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έλαβε 44 ψήφους, με το συνδυασμό «Ενωμένοι Φαρμακοποιοί» να λαμβάνει 8 από τις 9 έδρες του Δ.Σ. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη μεγάλη αλλά μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τους εκπροσωπώ με μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος.

Τέλος, σημειώνεται ότι και η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα έλαβε την πλειοψηφία (20 ψήφους για το Δ.Σ. και 44 για τον ΠΦΣ), ενώ από τον Πειραιά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα αποτελέσματα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ποια η θέση της σε έναν χώρο που συνδυάζει την επιστήμη με την επιχειρηματικότητα
«Να πηγαίνουμε πάντα μπροστά» ήταν η ευχή του προέδρου του ΦΣΘ στην εκδήλωση κοπής πίτας






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου