Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

EMEA: θετικές γνωματεύσεις για νέα φάρμακα

25/5/2010
Στοιχεία από τη σύσκεψη Μαΐου 2010
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA) ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψή της στις 17-20 Μαΐου 2010 εξέδωσε θετική γνωμάτευση για την κυκλοφορία των παρακάτω νέων φαρμάκων:

 

Ozurdex (dexamethasone) της Allergan Pharmaceuticals Ireland, για τη θεραπεία του οιδήματος της ωχράς κηλίδας.

 

Leflunomide medac (leflunomide) της medac GmbH, γενόσημο/αντίγραφο φάρμακο του Arava, για τη θεραπεία της ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

 

 

Η CHMP εξέδωσε επίσης θετική γνωμάτευση για επέκταση της ένδειξης / νέες ενδείξεις των εξής ήδη εγκεκριμένων φαρμάκων:

 

Orencia (abatacept) της Bristol-Myers Squibb Pharma EEIG, επεκτείνεται η ένδειξή του ώστε να συμπεριλάβει τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που ανταποκρίθηκαν ανεπαρκώς σε προηγούμενη θεραπεία με ένα ή περισσότερα τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της μεθοτρεξάτης ή ενός άλφα αναστολέα TNF.

 

Taxotere και Docetaxel Winthrop (docetaxel) της Aventis Pharma S.A., επεκτείνεται η ένδειξή τους ώστε να συμπεριλάβει την πρόσθετη θεραπεία, σε συνδυασμό με δοξορουβικίνη και κυκλοφωσφαμίδη, ασθενών με εγχειρήσιμο καρκίνο του μαστού που δεν έχει επεκταθεί στα λεμφογάγγλια, ο οποίος επιδέχεται χημειοθεραπείας σύμφωνα με τα διεθνώς καθιερωμένα κριτήρια για την πρωτογενή θεραπεία του πρώιμου καρκίνου του μαστού.

 

 

Οι αποφάσεις της CHMP παραπέμφθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια κυκλοφορίας για τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα και να εγκριθούν οι επεκτάσεις ένδειξης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή