Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εμβόλιο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας

16/5/2008
Με 4 μόνο δόσεις παρέχεται αποτελεσματική προστασία διάρκειας ενός έτους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα νέο εμβόλιο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιο πρόσφατη φάση των κλινικών του δοκιμών. Πρόκειται για το πειραματικό φάρμακο Pollinex Quattro της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Allergy Therapeutics, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι με 4 μόνο δόσεις του (μία κάθε εβδομάδα, επί έναν μήνα) μπορεί να προσφέρει με ασφάλεια αποτελεσματική προστασία διάρκειας ενός έτους, έναντι φυτικών αλλεργιογόνων, όπως της γύρης.

Η κλινική μελέτη του εμβολίου θεωρείται ως μία από τις εκτενέστερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο των εμβολίων για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβάνοντας ευρήματα σε 1028 ασθενείς, από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, με ιστορικό εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας. Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο, χωρίς σημαντικές παρενέργειες, μείωνε σε μεγάλο βαθμό τη ρινική καταρροή, τον ερεθισμό στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια και άλλα αλλεργικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε άνοιξη.

Το Pollinex Quattro αναμένεται να εισέλθει στην τελική φάση των κλινικών του δοκιμών στο προσεχές διάστημα, ενώ η υποβολή του προς αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές του 2009.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η φαρμακευτική κάνναβη
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ






Σχετικά άρθρα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αυξάνονται όλοι οι τύποι διαβήτη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Vaccines Europe: Το 41% των υπό έρευνα εμβολίων αφορά νέες ενδείξεις
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα
Ο EMA εστιάζει στη γυναικεία υγεία
Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία
Ατοπική δερματίτιδα: Νέα δεδομένα για την επίδραση του ήλιου
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος