Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εμβόλια κατά του Έμπολα ετοιμάζει η Ρωσία

13/10/2014 10:41:05 πμ
Θωρακίζεται με πρόσθετα μέτρα η Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


H Ρωσία θα μπορεί να διαθέσει τρία εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους έξι μήνες διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα.


Την ίδια ώρα η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 4000 και πλέον ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


«Έχουμε παρασκευάσει τρία εμβόλια και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους έξι μήνες» δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti προσθέτοντας πως «το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή» ενώ όπως διευκρίνισε το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάση ενός ανενεργού στελέχους του ιού.


Εντωμεταξύ ενίσχυση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στις πύλες εισόδου της χώρας, (λιμάνια, αεροδρόμια, Κέντρα υποδοχής μεταναστών), για την ενίσχυση ετοιμότητας της χώρας κατά του έμπολα αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και τη συμμετοχή συναρμοδίων φορέων.


Παράλληλα συγκροτείται επιτροπή με μόνιμο χαρακτήρα προκειμένου ανά 15 ημέρες να εξετάζει το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του ΕΚΑΒ, της ΕΣΔΥ, της Δ/νσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά, και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Κατά την σύσκεψη, εκτιμήθηκε ότι -προς το παρόν - δεν υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης των κατευθυντηρίων οδηγιών που έχουν ήδη εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, και έχουν αποσταλεί και εγκριθεί από τις Ευρωπαϊκές αρχές και τον ΠΟΥ, εφόσον δεν υφίσταται και ανάλογη κατεύθυνση από τις παραπάνω Αρχές.


Ωστόσο, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στις πύλες εισόδου της χώρας : λιμάνια, αεροδρόμια, Κέντρα Α΄υποδοχής μεταναστών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας του οργανισμού στη χώρα μας
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health