Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ: Στρατηγική μας επιλογή η επένδυση σε φάρμακα που προάγουν τη μακροζωία
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη από το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος

Εμβόλια COVID-19 προωθούν παράνομα κυκλώματα φαρμάκων

16/12/2020 5:25:33 μμ
Η Interpol και ο ΕΟΦ προειδοποιούν πολίτες και φορείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παρατηρείται από παράνομα κυκλώματα ψευδεπίγραφων φαρμάκων, τα οποία προωθούν ακόμα και εμβόλια κατά της COVID-19, σύμφωνα με την Interpol.


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενστερνιζόμενος την προειδοποίηση της Interpol ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο του φαρμάκου ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη τέτοια «κρούσματα» (διαδικτυακά κα σε φυσικό επίπεδο) εγκληματιών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν «νωρίτερα» εμβόλια ή «ασφαλέστερα» και πιο «αποτελεσματικά» φάρμακα, επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.


Ο ΕΟΦ καλεί όλους να είναι σε επαγρύπνηση και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά ή πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστική αλυσίδας,και ιδιαίτερα εμβολίου για την COVID-19, εκτός του πλαισίου του εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.


Η προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών και επιχειρήσεων αναμένεται να ενταθεί όσο διαρκεί η πανδημία, και ειδικά τώρα που επίκειται η έγκριση των πρώτων εμβολίων για την COVID-19 και η έναρξη των εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως μέσω διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή του ασθενούς – καταναλωτή που θα τα χρησιμοποιήσει.


Δείτε την ενημέρωση από την Interpol εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Και συχνά ο κίνδυνος υπερτερεί του οφέλους






Σχετικά άρθρα

'Αδ. Γεωργιάδης: Να μην εφαρμοστεί η Οδηγία για τα αστικά λύματα
Δηλώσεις στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Η νέα φάση του «Προλαμβάνω» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου
Τα τρέχοντα παραπεμπτικά θα εκτελούνται έως 30/06
3ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τη θέση της στην καινοτομία της υγείας
Υπάρχει όμως ανάγκη για συνέπεια, προβλεψιμότητα, επενδύσεις, ταχύτερες διαδικασίες και ένα ισχυρό οικοσύστημα
Medicines for Europe: H E.E. οφείλει να στηρίξει τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα
Δηλώσεις στο Legal Affairs Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα