Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Ξεκινά την πρώιμη αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V

8/3/2021 3:10:04 μμ
Η αίτηση κατατέθηκε από την εταιρεία R-Pharm Germany GmbH
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η επιτροπή CHMP για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε μια κυλιόμενη ανασκόπηση των διαθέσιμων δεδομένων για το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 Sputnik V (Gam-COVID-Vac), το οποίο αναπτύσσεται από το Gamaleya Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας.

Την αίτηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εταιρεία R-Pharm Germany GmbH.

Ο Οργανισμός θα εξετάζει τα δεδομένα που διατίθενται σταδιακά από την εταιρεία. Επί του παρόντος η αξιολόγηση αφορά τα αποτελέσματα από εργαστηριακές και κλινικές μελέτες σε ενήλικες που υποδεικνύουν ότι το εμβόλιο διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων και κυττάρων του ανοσοποιητικού που στοχεύουν στον ιό SARS-CoV-2. 

Η κυλιόμενη ανασκόπηση θα συνεχιστεί εωσότου συγκεντρωθούν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη μιας επίσημης αίτησης για άδεια κυκλοφορίας. Αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί το απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για την εξαγωγή συμπερασμάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου
Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου