Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


EMA: Προετοιμασίες για ελλείψεις φαρμάκων εξαιτίας του πολέμου

22/3/2022 1:18:13 πμ
Είναι πιθανές οι αλλαγές στη ζήτηση και στην προσφορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πιθανές ελλείψεις φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που μαίνεται στην Ευρώπη. Όπως ανέφεραν στελέχη του ΕΜΑ, ενημερώνοντας τη νέα επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείρισης του Οργανισμού, Lorraine Nolan (από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ιρλανδίας), υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των αλλαγών στη ζήτηση και στην προσφορά και προμήθεια αυτών και εξαιτίας της βαθύτατης κρίσης που έχει προκαλέσει ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος και η μεταφορά προσφύγων σε όμορα κράτη. 


Στη συνάντηση της Επιτροπής επισημάνθηκε επίσης ότι για προληπτικούς λόγους πρέπει να αξιολογηθεί η διαθεσιμότητα κατάλληλων εναλλακτικών λύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους αδιάκοπα, εάν χρειαστεί.


Σημειώνεται ότι σε πολλές ουκρανικές πόλεις, που σφυροκοπούνται αλύπητα από τις ρωσικές δυνάμεις, έχουν ήδη καταγραφεί χιλιάδες θάνατοι, ενώ πολλά καταστήματα -ανάμεσά τους φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων- έχουν καταστραφεί ή παραμένουν κλειστά, όταν ηχούν οι σειρήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρμόδιοι στη χώρα ήδη μιλούν για ελλείψεις φαρμάκων που αφορούν καρδιακές παθήσεις και άσθμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου


Σχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν