Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


EMA: Έγκριση 7 νέων «ορφανών» φαρμάκων

24/2/2012
Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για Ορφανά Φαρμακευτικά Προϊόντα (COMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά για 7 νέα ορφανά φάρμακα –για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών– σε σύσκεψή της στις 7-8 Φεβρουαρίου 2012.


Τα φάρμακα αυτά είναι τα εξής:

 

  • Dipalmitoylphosphatidylcholine, 1-palmitoyl-2-oleoyl-sn-glycero-3-phosphoglycerol, sodium salt, synthetic surfactant protein C analogue και synthetic surfactant protein B analogue της Chiesi Farmaceutici S.P.A., για τη θεραπεία του Συνδρόμου Αναπνευστικής Δυσχέρειας σε πρόωρα νεογνά, ηλικίας κύησης μικρότερης των 37 εβδομάδων.

  • Genistein sodium salt dehydrate της Axcentua Pharmaceuticals AB, για τη θεραπεία της βλεννοπολυσακχαρίδωσης τύπου III (σύνδρομο Sanfilippo).

  • Melatonin του Dr Nicola J. Robertson, για τη θεραπεία της περιγεννητικής ασφυξίας.

  • Adenovirus-associated viral vector serotype 2 containing the human RPE65 gene της Alan Boyd Consultants Ltd, για τη θεραπεία της συγγενούς αμαύρωσης του Leber.

  • Antisense oligonucleotide targeted to the SMN2 gene της Isis USA Ltd, για τη θεραπεία της 5q νωτιαίας μυϊκής ατροφίας.

  • Linsitinib της Astellas Pharma Europe B.V., για τη θεραπεία του καρκινώματος του φλοιού των επινεφριδίων.

  • Sodium thiosulfate της Aptiv Solutions (UK) Limited, για τη θεραπεία της καλσιφύλαξης (επασβέστωσης).

 

Η απόφαση της COMP υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα ως «ορφανά φάρμακα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καταγγελία του Φ.Σ. Πέλλας στον ΕΟΦ
Απαλλάσσει τα φαρμακεία από τους «παράγοντες αύξησης»






Σχετικά άρθρα

Κόντρα ΠΦΣ-ΦΣΑ με φόντο το ιδιοκτησιακό
Πώς ερμηνεύουν οι δύο πλευρές τη διευκρινιστική εγκύκλιο
Στις 10 και 11 Οκτωβρίου το PHARMA point 2026 ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη
Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια της φετινής περιόδου
Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό