Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: 10 νέα φάρμακα συνιστώνται για κυκλοφορία στην Ε.Ε.

17/11/2025 5:18:00 μμ
Ξεχωρίζουν δύο καινοτόμες θεραπείες για τον διαβήτη και το σύνδρομο Wiskott-Aldrich
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η επιτροπή CHMP του EMA έδωσε θετική γνωμοδότηση για την κυκλοφορία 10 νέων φαρμάκων στην Ε.Ε. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το teplizumab της Sanofi, το πρώτο της κατηγορίας του φάρμακο που καθυστερεί τη μετάβαση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σταδίου 2 στο στάδιο 3. Η αίτηση υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα PRIME του ΕΜΑ, το οποίο αφορά φάρμακα που καλύπτουν ανεκπλήρωτες ανάγκες.

 

Επίσης ξεχωρίζει το etuvetidigene autotemcel της Fondazione, η πρώτη γονιδιακή θεραπεία κατά του σπάνιου, κληρονομικού συνδρόμου Wiskott-Aldrich.

 

Επιπλέον συνιστώνται ένα νέο εμβόλιο κοκκύτη της BioNet Europe, το donidalorsen της Otsuka για το κληρονομικό αγγειοοίδημα, το imlunestrant της Eli Lilly για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού, το υβδριδικό enzalutamide της Accord για τον καρκίνο του προστάτη και ένα νέο σκιαγραφικό. Τέλος αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα γενόσημο του teduglutide από τη Viatris και δύο βιο-ομοειδή (ινσουλίνη και denosumab).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην κεντρική πλατεία της πόλης
Αφορούσε τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στον διαβήτη και στην παχυσαρκία






Σχετικά άρθρα

Διακόπτεται οριστικά η κυκλοφορία σκευάσματος με mannitol
Σύμφωνα με τη Pharmaxis Europe Limited
Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας «Αρμονία»
Με αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέροντα συμπεράσματα
«Το Πολυτεχνείο χτίστηκε από ανθρώπους για μια ελεύθερη ζωή»
Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό του Πολυτεχνείου Μέλπω Λεκατσά
Στους 40.809 οι ασθενείς που παρέλαβαν κατΆ οίκον τα ΦΥΚ
Το 47% αφορούσε κατοίκους της Αττικής