Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΕΛΠΕΝ: Στηρίζει το ΕΣΥ, προσφέρει στον Έλληνα ασθενή

14/5/2020 4:48:39 μμ
Οι δράσεις που ανέλαβε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ευελπιστώντας στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα ενάντια στον COVID-19, η ELPEN "συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο ΕΣΥ, στον Έλληνα ασθενή και στην ελληνική κοινωνία για όσο ακόμα χρειαστεί", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία:


Ενίσχυσε το ΕΣΥ

Σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς υγείας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, τοπικές κοινωνίες, δομές στα σύνορα και τα νησιά, καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί σε 52 αιτήματα στήριξης. Έχει προσφέρει 200 χιλιάδες μάσκες προστασίας, κλίνες και πολυμηχανήματα για μονάδες εντατικής θεραπείες (ΜΕΘ), μόνιτορ καρδιογράφου, αναπνευστήρες, συσκευές ιατρικού εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, φάρμακα, αντισηπτικά και λοιπά είδη ατομικής προστασίας (γάντια, στολές). Τα αιτήματα έχουν καλύψει ανάγκες στις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου.

Στηρίζει την ελληνική κλινική μελέτη GRECCO-19

Χρηματοδότησε τη διεξαγωγή της ελληνικής κλινικής έρευνας GRECCO-19 η οποία διερευνά τη δραστική ουσία κολχικίνη ως μια ενδεχόμενη απάντηση στην αντιμετώπιση του COVID-19. Συγκεκριμένα, διερευνά αν το φάρμακο κολχικίνη είναι δυνατόν να τροποποιήσει την ανταπόκριση της αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού στον ιό SARS-CoV-2. Μια τέτοια δυνατότητα θα μπορούσε ίσως να συμβάλλει στον περιορισμό ή ακόμα και την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών της νόσου. Η διεξαγωγή της γίνεται σε 24 ερευνητικά σημεία στην Ελλάδα και συμμετέχουν 180 ασθενείς.


Δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών σκευασμάτων

Η ELPEN ολοκλήρωσε την παραγωγή 5.500 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στο υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των ελλείψεων που καταγράφονται στις δομές υγείας.

Συμβολή στην επάρκεια φαρμάκων στη χώρα μας

Η ELPEN, μαζί με όλες τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συνέβαλε –στο μέτρο που της αναλογεί– στο να διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων σε πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς στη χώρα μας.

Στήριξη της κοινωνίας για όσο ακόμα χρειαστεί

Η ELPEN σχεδιάζει την ανάληψη ακόμα περισσότερων στοχευμένων δράσεων κοινωνικής προσφοράς με διευρυμένο πανελλαδικό χαρακτήρα.

«Μένοντας και επιμένοντας» στην προσπάθειά της να παράγει και να επιχειρεί στην Ελλάδα, η ΕLPEN είναι «από τη φύση» της άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χώρα μας. Γι' αυτό και δεν θα μπορούσε παρά να είναι δυναμικά παρούσα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα.

Με μια πορεία βασισμένη στο όραμα του Προέδρου και ιδρυτή της Δημήτρη Πενταφράγκα, η εταιρεία συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή και την ελληνική κοινωνία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος