Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ELPEN: Νέο εργοστάσιο θα καλύπτει τις ανάγκες 6 εκατ. ασθενών

18/1/2023 9:01:09 μμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, έχει έκταση 10.000m2 και διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων (για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και στερεών μορφών (καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, παθήσεις του αναπνευστικού, του ΚΝΣ, αντιβιώσεις). Σε πλήρη λειτουργία με τις 2 μονάδες παραγωγής του και με 3 βάρδιες/ημέρα μπορεί να παράξει 71 εκατ. συσκευασίες σε ετήσια βάση. Στα εισπνεόμενα έχει τη δυνατότητα να παράξει περισσότερες από 35 εκατ. συσκευασίες ετησίως, ενώ με τη λειτουργία της μονάδας στερεών μορφών (δισκία και κάψουλες) η παραγωγή θα φτάσει στις 36 εκατ. συσκευασίες ετησίως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Health Daily συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή του. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, του οποίου ο σχεδιασμός εξαρχής έχει γίνει με τρόπο που να παρέχει τη δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ. Οι τεχνικές ιδιαιτερότητες λοιπόν και τα υψηλά κόστη κατασκευής του εργοστασίου με προδιαγραφές που να επιτρέπουν την ασφαλή χρήση των αερίων αυτών, το καθιστούν όχι μόνο ως το μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και ως ένα από τα 5 εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες δυνατότητες. Η ELPEN σήμερα καλύπτει 3,5 εκατ. ασθενείς και με τη συμβολή του νέου της εργοστασίου στην Κερατέα θα καλύψει άμεσα περισσότερους από 6 εκατ. ασθενείς. Το νέο εργοστάσιο θα αποφέρει στα έσοδα του Δημοσίου 75 εκατ. ευρώ και στο ΑΕΠ 260 εκατ. ευρώ, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Χθες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των δημοσιογράφων στις νέες εγκαταστάσεις, ο πρόεδρος της ELPEN και της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων σημείωσε πως «πήραμε μια δύσκολη απόφαση εν μέσω μνημονίων και επιστροφών να μείνουμε και να επενδύσουμε στην Ελλάδα και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε». Όπως ανέφερε, σημαντική παράμετρος για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου υπήρξαν και τα κίνητρα που δόθηκαν από την Πολιτεία που όπως σημείωσε είναι υπερκομματικά. Ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιήθηκαν από την τωρινή. Αναφερόμενος δε στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία επανέλαβε ότι αποτελεί εθνικό πυλώνα ανάπτυξης και πρέπει να υποστηριχθεί περισσότερο από την Πολιτεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη επενδύσεων και νέων εργοστασίων των φαρμακευτικών εταιρειών στην περιοχή
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας