Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ELPEN: Επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα

28/7/2021 3:48:17 μμ
Χαρακτήρισε «κυψέλη γνώσης» το νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και το υπό κατασκευή Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υφυπουργός συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας αλλά και Έλληνες επιστήμονες που απασχολούνται στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης της ELPEN.

Για την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ELPEN, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Είναι πολύ σημαντικό μια ελληνική εταιρεία, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κλάδο διεθνώς, να διακρίνεται και να βασίζεται στις δυνατότητες του Ελληνικού ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει. Το νέο, υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της ELPEN θα λειτουργήσει σαν "κυψέλη γνώσης" για τους επιστήμονες μας και θα παράξει νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Αντίστοιχα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Πενταφράγκας, τόνισε: «Είναι ζωτικής σημασίας να μπορούμε να συντονίζουμε τις επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης με την Πολιτεία, ώστε να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα των πόρων που επενδύουμε, αλλά και τα μέγιστα οφέλη για την κοινωνία. H χώρα μας έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό ερευνητικό και παραγωγικό hub στον τομέα του φαρμάκου για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ύπαρξη μιας ομπρέλας συνεργιών στην έρευνα και ανάπτυξη είναι απαραίτητη στην κατεύθυνση αυτή».

Για την επόμενη τετραετία η ELPEN δρομολογεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αποτελεί και το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής, απασχολεί 1.100 εργαζόμενους, ενώ προσεχώς θα δημιουργήσει 250 νέες άμεσες θέσεις εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Έκρηξη επενδύσεων και νέων εργοστασίων των φαρμακευτικών εταιρειών στην περιοχή






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών