Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ELPEN: Βραβείο Εξωστρέφειας από το ΕΒΕΑ

5/6/2026 3:36:40 μμ
Ως πρότυπο ελληνικής εξαγωγικής αριστείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κατά την απονομή των Βραβείων ΕΒΕΑ 2026 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ELPEN απέσπασε το Βραβείο Εξωστρέφειας, ως αναγνώριση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, η οποία είναι σταθερά και διαρκώς αναπτυσσόμενη. 


Η ELPEN αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα, απασχολώντας 2.000 εργαζομένους και λειτουργώντας δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στο Πικέρμι και στην Κερατέα Αττικής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός ακόμη εργοστασίου στην ίδια περιοχή. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μέση Ανατολή. Οι εξαγωγές της αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής παραγωγής της. Το 2025, οι πωλήσεις του Ομίλου ELPEN στο εξωτερικό ξεπέρασαν εκείνες της ελληνικής αγοράς, με περισσότερο από το 80% της κερδοφορίας της εταιρείας να προέρχεται από τη διεθνή της δραστηριότητα. Παράλληλα, το 2026 οι εξαγωγές θα υπερβούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Λευτέρης Τρύφων, Chief Operating Officer of ELPEN Group, παραλαμβάνοντας το Βραβείο Εξωστρέφειας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, δήλωσε: «Το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται σε μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς το 2025 ήταν η πρώτη φορά που οι πωλήσεις μας στο εξωτερικό ξεπέρασαν τις πωλήσεις μας στην ελληνική αγορά. Σήμερα, πάνω από 10 εκατομμύρια ασθενείς λαμβάνουν καθημερινά ποιοτικό φάρμακο που παράγεται εδώ, στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις μας».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη
Διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της στα σκευάσματα φυτικής προέλευσης






Σχετικά άρθρα

Walmart: Με $50 εκατ. απαλλάχθηκε από τις ευθύνες για την κρίση οπιοειδών
Επιβάλλονται όμως αυστηροί έλεγχοι των φαρμακείων και του προσωπικού
Novo Nordisk: Η νέα Γενική Διευθύντρια Ελλάδας και Κύπρου η Myriam Mezher
Αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία της εταιρείας την 1η Σεπτεμβρίου 2026
Eli Lilly: Ο FDA ενέκρινε μία ακόμα ένδειξη στην τιρζεπατίδη
Τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Διήμερο Δράσεων Υγείας & Πρόληψης στις 11-12/09
Μια ανοιχτή γιορτή ενημέρωσης και φροντίδας για το κοινό