Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

6/12/2022 10:40:12 μμ
Το νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας θα δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), η οποία δεν ανήκει στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, διαχωρίζει τη θέση της τόσο από αυτήν όσο και από την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη αλλάζει όλη η φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα, την οποία 
διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στην περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ. Η υγεία μας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από το πορτοφόλι μας! Ζητάμε τη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας! Ποιοτική Δημόσια Υγεία», επισημαίνει η ΕΛΕΑΝΑ. «Το πολύτιμο αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και θα το υπερασπιζόμαστε πάντα», αναφέρει η Αθανασία Παππά, πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών