Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες: Σπουδαίες δωρεές στο ΕΣΥ

29/4/2020 10:08:21 πμ
Και 24ωρη λειτουργία των εργοστασίων για να μην λείψουν φάρμακα από την Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σειρά από σημαντικές δράσεις για τη στήριξη του ΕΣΥ πραγματοποίησαν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, μέλη της ΠΕΦ, με στόχο τη στήριξη των επαγγελματιών υγείας στη μάχη που δίνουν κατά του Covid-19. Συγκεκριμένα προχώρησαν:
  1.  Στη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών και ήδη έχουν παραδοθεί στο υπ. Υγείας 60 τόνοι αντισηπτικών. Η παραγωγή είναι σε εξέλιξη.
  2.  Στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας, αμερικανικής κατασκευής που ο προηγμένος σχεδιασμός τους επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών και συμβάλει στη μείωση του χρόνου νοσηλείας.
  3.  Στη δωρεά φαρμάκων και εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας. Και επιπλέον δώρισαν 60 monitors παρακολούθησης ασθενών σε ΜΕΘ του ΕΣΥ, 500.000 μασκών προστασίας διαφόρων τύπων τύπου προς το ΕΣΥ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλων ποσοτήτων γαντιών, οξύμετρων, πιεσόμετρων και απολυμαντικού εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αλεξάνδρα», προστατευτικού εξοπλισμού και ειδών φαρμακείων σε τοπικούς φορείς.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΠΕΦ οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες διαθέτουν επαρκή αποθέματα για τους επόμενους 4 μήνες ενώ ενισχύουν τις βάρδιες του προσωπικού στις μονάδες παραγωγής που πλέον λειτουργούν σε 24ωρη βάση.


Σήμερα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασθενείς στην Ελλάδα θεραπεύονται με φάρμακα που παράγονται εγχωρίως από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Η ελληνική παραγωγή διαθέτει τη δυνατότητα κάλυψης τουλάχιστον του 75% των αναγκών των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα. Η δυνατότητα αυτή είναι προνόμιο λίγων χωρών στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε πιλοτικό πρόγραμμα του ∆ήμου ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών
Εκτενείς κλινικές μελέτες θα αλλάξουν σύντομα το θεραπευτικό χάρτη


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της