Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες: Σπουδαίες δωρεές στο ΕΣΥ

29/4/2020 10:08:21 πμ
Και 24ωρη λειτουργία των εργοστασίων για να μην λείψουν φάρμακα από την Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σειρά από σημαντικές δράσεις για τη στήριξη του ΕΣΥ πραγματοποίησαν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, μέλη της ΠΕΦ, με στόχο τη στήριξη των επαγγελματιών υγείας στη μάχη που δίνουν κατά του Covid-19. Συγκεκριμένα προχώρησαν:
  1.  Στη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών και ήδη έχουν παραδοθεί στο υπ. Υγείας 60 τόνοι αντισηπτικών. Η παραγωγή είναι σε εξέλιξη.
  2.  Στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας, αμερικανικής κατασκευής που ο προηγμένος σχεδιασμός τους επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών και συμβάλει στη μείωση του χρόνου νοσηλείας.
  3.  Στη δωρεά φαρμάκων και εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας. Και επιπλέον δώρισαν 60 monitors παρακολούθησης ασθενών σε ΜΕΘ του ΕΣΥ, 500.000 μασκών προστασίας διαφόρων τύπων τύπου προς το ΕΣΥ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλων ποσοτήτων γαντιών, οξύμετρων, πιεσόμετρων και απολυμαντικού εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αλεξάνδρα», προστατευτικού εξοπλισμού και ειδών φαρμακείων σε τοπικούς φορείς.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΠΕΦ οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες διαθέτουν επαρκή αποθέματα για τους επόμενους 4 μήνες ενώ ενισχύουν τις βάρδιες του προσωπικού στις μονάδες παραγωγής που πλέον λειτουργούν σε 24ωρη βάση.


Σήμερα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ασθενείς στην Ελλάδα θεραπεύονται με φάρμακα που παράγονται εγχωρίως από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Η ελληνική παραγωγή διαθέτει τη δυνατότητα κάλυψης τουλάχιστον του 75% των αναγκών των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα. Η δυνατότητα αυτή είναι προνόμιο λίγων χωρών στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας