Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έλληνες πηγαίνουν στην Τουρκία για να βρουν φάρμακα

3/6/2022 12:15:34 πμ
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με προσφυγή στον εισαγγελέα για τις ελλείψεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την κόκκινη λίστα των ελλείψεων φαρμάκων δημοσίευσε σήμερα ο ιστότοπος «Ζούγκλα» που επικαλείται ως πηγή μια μεγάλη φαρμακαποθήκη που κάνει διανομές φαρμάκων σε περισσότερα από 3.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Στα εκατοντάδες φάρμακα που δείχνουν να είναι είτε μη διαθέσιμα ή σε περιορισμένη διαθεσιμότητα περιλαμβάνονται φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, όπως αναλγητικά, αγχολυτικά, φάρμακα για το διαβήτη, σιρόπια για το βήχα και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προ ημερών είχαν κάνει σχετική επερώτηση στη Βουλή, απειλούν με προσφυγή στον εισαγγελέα, αν δεν τους απαντήσουν ο αρμόδιος υπουργός σε 15 ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στον τοπικό Τύπο.

«Στέγνωσαν» τα φαρμακεία στην Τριχωνίδα

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο το φαινόμενο «έχει φουντώσει», με τους ασθενείς να κάνουν «αγώνα δρόμου» για να αποκτήσουν το φάρμακο που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος στην εφημερίδα «Συνείδηση». «Στην περιοχή μας παρουσιάζονται ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες, από αναπνευστικά μέχρι και φάρμακα για το σάκχαρο, καρδιολογικά κλπ. Είναι πολλά τα φάρμακα και οι αιτίες της έλλειψης είναι διαφορετικές σε κάθε περίπτωση. Πάντα υπήρχαν ελλείψεις, ψάχναμε και εμείς για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, αλλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση χειροτέρεψε πολύ. Αυτήν τη στιγμή τα χέρια μας είναι "δεμένα", δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να βρούμε κάποια φάρμακα».

Κ. Ματσιόλης: Η λέξη «έλλειψη» είναι στο στόμα του φαρμακοποιού κάθε ώρα

Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο πως η λέξη "έλλειψη" είναι στο στόμα του φαρμακοποιού κάθε ώρα. «Μάλιστα έχουμε να δούμε ορισμένους κωδικούς φαρμάκων ακόμη και έναν μήνα» είπε και πρόσθεσε: «Όταν η εταιρεία αποστέλλει για μια πάθηση στη φαρμακαποθήκη 20 κουτιά, ενώ υπάρχουν 140-150 φαρμακεία, πώς θα εξυπηρετηθούν όλοι; Και τι θα πει ο φαρμακοποιός στον πελάτη, με τον οποίο έχει προσωπική σχέση; Ο ασθενής θα ζητήσει από τον φαρμακοποιό να βρει το φάρμακο. Τρέμει η καρδιά μας, όταν βλέπουμε συνταγή με ελλειμματικό κωδικό».

Έβρος: Έλληνες πηγαίνουν στην Τουρκία για να βρουν φάρμακα

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Έβρου, Αθανάσιος Μαλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για το θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί συμπολίτες μας επισκέπτονται τη γειτονική Τουρκία για να εφοδιαστούν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην Ελλάδα, όπως και το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά προς τη χώρα μας», ενώ προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός όταν υπάρχουν άλλες λύσεις, π.χ. αντικατάσταση με γενόσημο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη