Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έλληνες φαρμακοποιοί και εταιρείες στηρίζουν την Ουκρανία

8/3/2022 4:04:14 μμ
Υλικά που συλλέγουν ΕΕΣ και Φαρμακοποιοί του Κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ελληνική αγορά του φαρμάκου αποφασίζει να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα από τη ρωσική εισβολή Ουκρανία.


Ήδη ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), συγκέντρωσε υγειονομικό υλικό και οικονομική βοήθεια, η οποία θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό για την επούλωση των πληγών από το συνεχιζόμενο πόλεμο. Εντός των επόμενων ημερών τα υλικά θα σταλούν από τους αρμόδιους φορείς στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.


Παράλληλα ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς της χώρας να συνδράμουν καταθέτοντας χρήματα σε ειδικό λογαριασμό του ΕΕΣ (EUROBANK, Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR2602602400000300201205013 με την ένδειξη «Ουκρανία»).


Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός για να συνδράμει τους πληγέντες σε όλη τη χώρα. Σημειωτέον ότι ο ΕΕΣ συλλέγει επίσης φάρμακα (αντιπυρετικά) αλλά και ορούς, κολλύρια, αποστειρωμένες γάζες, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, αιμοστατικά, στολές προστασίας ολόσωμες για την Covid-19, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, θερμόμετρα και κουτιά Πρώτων Βοηθειών στα κεντρικά του γραφεία (Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι) ή στην κεντρική αποθήκη ('Αστρους 111-113, Κολωνός) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30, Τηλ.: 210 5147300. Για τις άλλες πόλεις, τα τρόφιμα θα παραλαμβάνονται στα Περιφερειακά Τμήματα του ΕΕΣ (πατήστε εδώ).

 

ΣΕΒ: Καλεί τις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια

Ο ΣΕΒ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Ουκρανία. Ζητά από όλους να αξιοποιήσουν την κοινή πρωτοβουλία, που έχουν αναλάβει οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο.

Τα είδη που συλλέγονται ΑΜΕΣΑ είναι ενδεικτικά τα εξής:

• γάζες, επίδεσμοι, γάντια, σύριγγες • φυσιολογικοί οροί, οινόπνευμα • αντισηπτικά, Βetadine • παυσίπονα - αντιφλεγμονώδη • αντιβιώσεις • παιδικά σιρόπια αντιπυρετικά - αντιβηχικά • βρεφικά γάλατα, τροφές και μπιμπερό • πάνες βρεφικές, • βαμβάκι • γάλατα • τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. παξιμάδια, δημητριακά, κονσέρβες) • είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, σερβιέτες κλπ.) • ρούχα, κουβέρτες και παπλώματα • ξηρά τροφή για κατοικίδια / ζώα συντροφιάς.


Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μπορεί όμως για τα ιατροφαρμακευτικά είδη, η αποστολή να γίνει και στη Αθήνα στα γραφεία της οργάνωσης των Φαρμακοποιών του Κόσμου, καθημερινά 10:00πμ - 13:00πμ (Χαλκοκονδύλη 1 Πλ. Κάνιγγος, τηλ. 210 3816720). Οι επιχειρήσεις θα πρέπει για τις δωρεές τους να ενημερώνουν τον Τομέα Μελών, Εσόδων και Περιφερειακής Δικτύωσης του ΣΕΒ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»