Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Έλλειψη βιταμινών Β σε όλη την Ευρώπη!

16/10/2024 11:47:07 μμ
Επηρεάζει τη φαρμακευτική βιομηχανία και των παραγωγή τροφίμων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε αδιέξοδο βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις, όπως φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής τροφίμων, εξαιτίας της πανευρωπαϊκής έλλειψης των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Μπορεί οι καταναλωτές που προμηθεύονται αυτές τις βιταμίνες να μην έχουν αντιληφθεί προς το παρόν ελλείψεις στα σκευάσματα, όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό με πολλά στελέχη των δύο κλάδων να μιλούν για μια «δύσκολη περίοδο».


Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού και ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η Β12, η οποία υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης.


Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η εταιρεία η HELL ENERGY Hungary Ltd. η οποία προμηθεύει και τη χώρα μας με ενεργειακά ποτά εμπλουτισμένα με αυτήν την κατηγορία βιταμινών ενημέρωσε πως αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή όσων ενεργειακών ποτών περιέχουν βιταμίνες Β, από τις 17 Οκτωβρίου 2024, για μια εκτιμώμενη περίοδο 2-3 εβδομάδων. «Καθώς η εν λόγω διακοπή επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεργαζόμαστε ενεργά με τους προμηθευτές και τους διεθνείς εταίρους μας για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος», σημειώνουν τα στελέχη της HELL.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα καραμέλα για τον βήχα & τον ερεθισμένο λαιμό Μαύρο Σαμπούκο
Παρουσιάστηκαν από το Health Hub






Σχετικά άρθρα

Karabinis Group SA: Σύσταση νέου εταιρικού σχήματος
Στόχος η ενιαία κατεύθυνση και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα
Στρατηγική σύμπραξη Δυναμικής Φαρμακαποθήκης με την Profarm
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΦΕΤ: Εδραιώνει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή
Συμμετέχοντας στην κορυφαία διεθνή έκθεση WHX Dubai
ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ολοκλήρωσε το 2025 με κερδοφορία
Και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τη διάθεση των ΦΥΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο