Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ελλείψεις φαρμάκων και ο ρόλος του φαρμακοποιού: Θέμα συζήτησης στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας

28/5/2023 4:17:42 μμ
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο διευρυμένος ρόλος του φαρμακοποιού πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να έχουμε ανθεκτικά συστήματα υγείας. Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης που έφεραν οι φαρμακοποιοί της Ταϊβάν με την υποστήριξη της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας. Στο πλαίσιο ειδικού forum για το θέμα ο αντιπρόεδρος της FIP Lars-Åke Söderlund επικεντρώθηκε στις ελλείψεις φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί είναι οι επαγγελματίες υγείας-κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος που πλήττει όλες τις χώρες, πλούσιες και φτωχές, στον ίδιο βαθμό. 

Στο ίδιο forum, ο Prosper Hiag, επίσης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να συμπεριληφθεί στις προσπάθειες ανάκαμψης της φροντίδας υγείας, ενώ η CEO Catherine Duggan επισήμανε πως οι φαρμακοποιοί έχουν διαχρονικά καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και στη θετική πρόοδο του τομέα υγείας σε όλο τον κόσμο. «Υποστηρίζοντας τη διεύρυνση της φαρμακευτικής πρακτικής και τις ισχυρές συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες υγείας, η FIP στοχεύει στην ένταξη των φαρμακοποιών στην ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών, συμβάλλοντας στην πρόληψη και στη διαχείριση μη μεταδοτικών ασθενειών, στη διακοπή του καπνίσματος, στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας όπως ο εμβολιασμός, στη χρήση συσκευών και στην υπεύθυνη αυτοφροντίδα ως πυλώνα καθολικής κάλυψης υγείας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven
Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας