Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023

14/5/2024 1:06:13 πμ
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιδεινώνεται η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων στην Αγγλία, όπως δείχνει δημοσκόπηση σε 2000 εργαζομένους σε φαρμακεία από τον σύλλογο Community Pharmacy England. 


Το 99% δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων κάθε εβδομάδα, ενώ το 72% καθημερινά, και το 94% ότι σπατάλησε πολύ περισσότερο χρόνο για τον εντοπισμό φαρμάκων το 2024 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Το πρόβλημα εκτός του ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, οδηγεί και σε επιθετικές συμπεριφορές, με το 84% να έχει βιώσει τέτοια περιστατικά. 


Οι ελλείψεις αφορούν όλες τις κατηγορίες θεραπειών, σχολιάζουν οι ειδικοί στο Pharmaceutical Journal, με τους φαρμακοποιούς να ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στην εξεύρεση λύσεων (π.χ. αντικατάσταση θεραπείας) σε συνεργασία με τους ασθενείς. Η κυβέρνηση πάντως από την πλευρά της απαντά ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μόνο της χώρας και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Κίνητρα σε γιατρούς & εταιρείες γενοσήμων σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Πρόταση για ένα νέο εθελοντικό πρόγραμμα Medicare που θα εξασφαλίζει την πιο βιώσιμη προμήθεια των βασικών φαρμάκων κατατέθηκε στις ΗΠΑ από την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας. Σύμφωνα με το Health Daily, το πρόγραμμα, εφόσον θεσμοθετηθεί, θα προσφέρει χρηματικά κίνητρα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς που θα συμμορφώνονται με νέες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση παραγόντων που επηρεάζουν τις τρέχουσες ελλείψεις φαρμάκων. Επίσης προβλέπει συμβάσεις για μεγαλύτερο όγκο αγορών με τις εταιρείες παραγωγής των γενοσήμων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο έλλειψης, καθώς και συμβάσεις έκτακτης ανάγκης με εναλλακτικούς προμηθευτές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Διότι παρατηρείται αύξηση στους δείκτες κτηνιατρικών δαπανών


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
ΠΦΣ: Νέες προδιαγραφές για τα λογισμικά φαρμακείων
Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια αγωγής με στατίνες
Δώστε τη σωστή συμβουλή προς τον ασθενή με τη βοήθεια της f-anazitisi