Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Ελλάδα και Ιταλία έχουν τους περισσότερους θανάτους από ανθεκτικά βακτήρια

7/11/2018 10:51:04 πμ
Στην Ευρώπη έχουν προκαλέσει 33.000 θανάτους μόνο σε ένα χρόνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ευθύνονται για τον θάνατο 33.000 ανθρώπων το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους έρευνα Ευρωπαίων ερευνητών που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases.


Οι ερευνητές εκπόνησαν ένα μοντέλο υπολογισμού των μολύνσεων και των θανάτων για πέντε τύπους λοιμώξεων από τα δεδομένα του ευρωπαϊκού δικτύου επιτήρησης EARS (European antimicrobia resistance surveillance network).

Για το έτος 2015, υπολογίζουν σε 671.689 τον αριθμό των προσώπων που μολύνθηκαν και σε 33.110 τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται στα πολυανθεκτικά βακτήρια.


Οι επιπτώσεις «είναι συγκρίσιμες με το συσσωρευμένο αποτέλεσμα της γρίπης, της φυματίωσης και του ιού του AIDS» κατά την ίδια περίοδο, επισημαίνουν οι ερευνητές.


Οι περισσότεροι από τους θανάτους αφορούν μωρά μικρότερα των 12 μηνών και ενήλικες άνω των 65 ετών. Οι επιπτώσεις σε όρους θνησιμότητας είναι πιο αυξημένες στην Ιταλία και την Ελλάδα. Η Ιταλία αριθμεί από μόνη της πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων που συνδέονται με τα υπερβακτήρια, ενώ μαζί με την Ελλάδα  αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο των λοιμώξεων, σύμφωνα με τη μελέτη.


Οι γιατροί προειδοποιούν τακτικά για τους κινδύνους από την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με την οποία επικίνδυνα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά. Στο σύνολο των 670.000 λοιμώξεων από πολυανθεκτικά βακτήρια που υπολογίσθηκαν για το 2015, σχεδόν τα δύο τρίτα σημειώθηκαν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, επισημαίνουν οι ερευνητές.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο