Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ελισσάβετ Στυλιανίδη - πρόεδρος Φ.Σ. Ηλείας

19/11/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθοςαπό τον
Βασίλη Βενιζέλο

Την πικρία και τη διαµαρτυρία της για την εγκατάλειψη των φαρµακοποιών της Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές εκφράζει σε συνέντευξή της στο «Φ.Κ.» η πρόεδρος του Φαρµακευτικού Συλλόγου Ηλείας.
Η Ελισσάβετ Στυλιανίδη καταθέτει τις προτάσεις του Συλλόγου για θέµατα που πρέπει να λυθούν άµεσα και εκφράζει τις ανησυχίες της για το µέλλον των φαρµακείων σε ένα περιβάλλον όπου η οικονοµική ζωή επλήγη καταστροφικά από την πυρκαγιά.

Υπάρχει ανησυχία στους φαρµακοποιούς και τους κατοίκους της Ηλείας για τα επακόλουθα της καταστροφής;

Στις 24 Αυγούστου, όταν ξέσπασε η φωτιά στη Ζαχάρω, κανείς δεν πίστευε το µέγεθος της καταστροφής που θα συνέβαινε στην Ηλεία. Εγώ διατηρώ φαρµακείο στο δήµο Ωλένης, ο οποίος απαρτίζεται από δεκατέσσερα χωριά και τα δεκατέσσερα υπέστησαν καταστροφή. Η Ζαχάρω είναι η δεύτερη πατρίδα µου - το χωριό της µητέρας µου. Όλοι εµείς που ζούµε στις πληγείσες περιοχές ανησυχούµε για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Ανησυχούµε για την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και για το µέλλον µας στον τόπο που θα ζήσουµε.

Ποια είναι τα βασικά προβλήµατα και οι ζηµιές που προκλήθηκαν σε φαρµακεία και φαρµακοποιούς εξαιτίας των πυρκαγιών στην περιοχή σας;

Αναφεροµένη στα φαρµακεία της περιοχής µας, σας καταθέτω τα εξής: τα φαρµακεία στις περιοχές που επλήγησαν δεν είχαν πρόβληµα κτιριακό. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχουµε, ζηµιές προκλήθηκαν σε φάρµακα ψυγείου -κυρίως εµβόλια, ορούς, ινσουλίνες-, λόγω της παρατεταµένης διακοπής της ΔΕΗ στις περιοχές που καταστράφηκε το δίκτυο.

Σε τι ύψος εκτιµάτε τις ζηµιές που προκλήθηκαν στα φαρµακεία;

Η αξία της ζηµιάς θα µπορούσε να εκτιµηθεί στο χρηµατικό ποσό των 10.000 €.

Βρέθηκε κοντά στους συναδέλφους σας η πολιτεία, οι αρµόδιοι;

Είναι γεγονός ότι κανείς δε σκέφτηκε τους φαρµακοποιούς των πληγεισών περιοχών, µόνο ο ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε. Καλαµάτας ήλθε από την πρώτη µέρα κοντά µας, στηρίζοντας τα µέλη του και τους πελάτες του.

Τι πρωτοβουλίες αναλάβατε ως Σύλλογος για την ενίσχυση των πυροπαθών φαρµακοποιών; Προχωρήσατε σε διαβήµατα;

Εγώ προσωπικά έστειλα στον Π.Φ.Σ. έγγραφο ζητώντας:
• 'Αµεση εξόφληση των ασφαλιστικών ταµείων κυρίως Ο.Γ.Α - Ο.Π.Α.Δ., ζητώντας να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώσουν µε βάση το Π.Δ. 2000. Ο Ο.Γ.Α. ήδη καθυστέρησε να εξοφλήσει τους φαρµακοποιούς της Ηλείας, το ίδιο και ο Ο.Π.Α.Δ.
• Διατήρηση του Φ.Π.Α. σε σταθερή βάση -λαµβάνοντας υπόψη την αύξηση που θα έλθει.
• Στήριξη των φαρµακοποιών από το αποθεµατικό του Π.Φ.Σ. µε συγκεκριµένο ποσό, για την οικονοµική ενίσχυσή τους στις δύσκολες στιγµές.
• Διασφάλιση ότι το φάρµακο θα χορηγείται µόνο από το φαρµακείο και όχι από άλλους φορείς.
Το τελευταίο µας αίτηµα έγινε µε αφορµή το γεγονός ότι οι φαρµακευτικές εταιρείες έστειλαν φάρµακα στο νοσοκοµείο του Πύργου µε σκοπό να τα δώσουν στα Κέντρα Υγείας να τα διαθέσουν. Πρέπει να σας πω ότι είναι ανάγκη η Πολιτεία να αντιµετωπίσει διαφορετικά, και µε τον ανάλογο σεβασµό, το φαρµακοποιό της Ηλείας και να περιορίσει τέτοια φαινόµενα διάθεσης του φαρµάκου που δηλώνουν ότι αγνοείται ο φαρµακοποιός της περιοχής που επλήγη.
Είναι ανάγκη ο Π.Φ.Σ. να σταθεί κοντά στο φαρµακοποιό και στα προβλήµατα που θα προκύψουν και όχι να παρουσιάζονται περιστατικά όπως αυτό που µέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ήλθε στην Ηλεία και δε συναντήθηκε µε την πρόεδρο των φαρµακοποιών.
Οι φαρµακοποιοί της Ηλείας, έχοντας ζήσει όλες αυτές τις δύσκολες στιγµές, θα συµβάλουν µε κάθε µέσο στη στήριξη φαρµακοποιών αλλά και των πολιτών των περιοχών που επλήγησαν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο