
Η Eli Lilly και η εταιρεία Camurus προχώρησαν σε συμφωνία αξίας έως και 870 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη θεραπειών μακράς διάρκειας για καρδιομεταβολικές παθήσεις.
Η συνεργασία θα δώσει στη Lilly τα αποκλειστικά δικαιώματα παγκοσμίως για την έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση φαρμάκων με ινκρετίνες (GLP-1 και GIP) σε μορφή προγεμισμένης πένας κ.ά., που βασίζονται σε τεχνολογία FluidCrystal της Camurus. Ειδικότερα, η συμφωνία θα καλύψει φαρμακευτικές ενώσεις που ανήκουν στην Lilly και περιλαμβάνουν πιθανότατα, σύμφωνα με το pmlive.com, διπλούς αγωνιστές υποδοχέων GIP και GLP-1, τριπλούς αγωνιστές υποδοχέων GIP, γλυκαγόνης και GLP-1, καθώς και μια επιλογή για αγωνιστές υποδοχέα αμυλίνης.
«Με αυτή τη συνεργασία με τη Lilly θα προσφέρουμε καινοτόμες επιλογές θεραπείας μακράς δράσης σε άτομα που ζουν με παχυσαρκία, διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις», δήλωσε σχετικά η διοίκηση της Camurus.