Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Eli Lilly: Ο νέος CDO της εταιρείας προέρχεται από την Apple

15/4/2021 4:08:25 μμ
Από το Μάιο ο Diogo Rau θα είναι υπεύθυνος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αμερικανικής Eli Lilly εν μέσω πανδημίας αναλαμβάνει στα μέσα Μαΐου νέος επικεφαλής στη θέση του CDO.

Πρόκειται για τον Diogo Rau, ο οποίος έρχεται από τον κολοσσό της τεχνολογίας Apple, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα τοποθετήθηκε ως επικεφαλής Τεχνολογίας & Πληροφοριών των online και φυσικών καταστημάτων της Apple, έχοντας αναπτύξει τα τεχνολογικά συστήματα σε αυτά, όπως την πλατφόρμα και την εφαρμογή για το e-shop, τα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα των καταστημάτων λιανικής κ.ά.
Πριν από την Apple, είχε εργαστεί ως υπεύθυνος IT στην McKinsey & Co. για τη Βόρεια Αμερική, ενώ είχε ξεκινήσει και τη δική του software εταιρεία.

Σύμφωνα με το Fierce Pharma, η κίνηση της Lilly να προσλάβει έναν ειδικό σε καταναλωτικά προϊόντα συμπίπτει με την τρέχουσα τάση των φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ έρχεται μετά από ένα χρόνο πανδημίας και την αναγκαία στροφή προς τη χρήση περισσότερων ψηφιακών τεχνολογιών που τώρα να αρχίζει να αποδίδει.

«Η εμπειρία του Rau στην Apple θα είναι πολύτιμη για τη Lilly, καθώς αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε, αναπτύσσουμε, παράγουμε και εμπορευόμαστε καινοτόμα νέα φάρμακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lilly, David Ricks.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή CDO είναι η Aarti Shah Ph.D., η οποία συνταξιοδοτείται με εμπειρία 27 ετών στον κλάδο, ενώ κατείχε τη θέση του επικεφαλής των ψηφιακών δραστηριοτήτων από το 2016.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών