Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Eli Lilly: Αναλαμβάνει να «εκπαιδεύσει» το Χόλυγουντ για τις χρόνιες παθήσεις

27/3/2025 5:12:58 μμ
Για να μεταδώσει το μήνυμα ότι αποτελούν μέρος της ζωής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Eli Lilly φιλοδοξεί να συνεργαστεί με τον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ώστε ασθένειες που απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αφορούν και τους χαρακτήρες ταινιών και σειρών και να παρουσιάζονται με περισσότερη ακρίβεια. Αξιοποιώντας υπάρχουσα συνεργασία με οργανισμό υπέρ της συμπερίληψης, σκοπεύει να απευθυνθεί σε εταιρείες παραγωγής και να εκπαιδεύσει σεναριογράφους ώστε παθήσεις, όπως η παχυσαρκία και ο καρκίνος, να αποτελούν μέρος της ζωής των χαρακτήρων, να αντικατοπτρίζεται περισσότερο η πραγματικότητα και τελικά να ενημερώνονται σωστά κοινό και ασθενείς.

Σπάνια η παρουσία κοινών παθήσεων στις κινηματογραφικές παραγωγές και παραπλανητικά τα μηνύματα

Πριν απευθυνθεί όμως στο Χόλυγουντ, η εταιρεία χορήγησε τη διεξαγωγή μελέτης όσον αφορά την «παρουσία» χρόνιων παθήσεων σε δημοφιλείς παραγωγές. Διερευνήθηκαν 8.700 χαρακτήρες ταινιών και σειρών και τα συμπεράσματα είναι ότι οι αναφορές είναι σπάνιες και αυτές συνήθως αρνητικές ή παραπλανητικές. Για παράδειγμα, μόνο το 2,8% των χαρακτήρων έπασχε από παχυσαρκία και αυτή συνήθως παρουσιαζόταν με αρνητική ή χιουμοριστική χροιά. 


Αναφορά στον καρκίνο βρέθηκε στο 0,16% των χαρακτήρων, οι οποίοι συνήθως έχαναν τη ζωή τους από τη νόσο. Έτσι μεταδίδεται το μήνυμα πως δεν υπάρχει ελπίδα για τους ασθενείς, κάτι που δεν ισχύει πάντα, ιδίως για τους έγκαιρα διαγνωσμένους. Η άνοια εντοπίστηκε μόνο στο 0,1% των χαρακτήρων. Εδώ το σύνηθες είναι να επανέρχεται η μνήμη του ασθενή, επειδή ήρθε σε επαφή με ένα αγαπημένο πρόσωπο, χωρίς τελικά να ξεκαθαρίζεται ότι η πάθηση αυτή είναι εκφυλιστική και επιδεινώνεται με τον χρόνο. Επίσης ένας μόνο χαρακτήρας είχε διαβήτη και κανένας έκζεμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε από 26 χώρες και από την Ελλάδα
Τη στιγμή που κοστίζουν στα συστήματα υγείας 21 εκατ. δολάρια τον χρόνο






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε το 5ο SYFALearning σε συνεργασία με τη Servier
Με θέμα: «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση των ασθενών με φλεβικές παθήσεις»
AstraZeneca: Επένδυση 5,3 δισ. δολαρίων για μια ΑΙ πλατφόρμα
Στόχος η ανακάλυψη νέων φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις
Haleon & Lionpharma: Μεγάλη επιτυχία στην επιστημονική τους εκδήλωση
Με θέμα την πολυτροπική αναλγησία και το Panadol Plus
Ο Δρ. Ιωάννης Πανδής νέος επικεφαλής της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Και του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας