Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΛΕΑΝΑ: Ελλείματα στις υπηρεσίες ΠΦΥ για τους ρευματοπαθείς

3/4/2022 11:02:39 μμ
Τα συμπεράσματα του πρόσφατου webinar
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ελλείματα στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αυτά που αναδείχτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του webinar που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα μέσω της σελίδας της στο Facebook και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Φαρμασερβ-Lilly και Pfizer.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Λιονής, καθ. Γενικής Ιατρικής & ΠΦΥ τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη στην ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών με χρόνια νοσήματα, όπως είναι οι ρευματοπαθείς. 

Είπε δε πως ένα αποτελεσματικό σύστημα ΠΦΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν σαφώς προσδιορισμένο ρόλο του γενικού/οικογενειακού γιατρού, η ομάδα να συνεπικουρείται από παθολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο ή και άλλες επιλεγμένες ιατρικές ειδικότητες, να «διαβάζουν» την ταυτότητα του ασθενή και να αναγνωρίζουν την αντίληψη του κινδύνου και το επίπεδο του γραμματισμού του στην προσπάθεια να αλλάζει συμπεριφορά και να πείθεται για τα μέτρα πρόληψης και τον εμβολιασμό. 

Στο webinar επίσης επισημάνθηκε ότι οι ρευματοπαθείς πιθανά να βιώσουν έξαρση του νοσήματος μετά τον εμβολιασμό με το ποσοστό να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 5-10%, ενώ παρουσιάστηκε η πρακτική Mindfulness που μπορεί να μειώσει την αίσθηση του πόνου, να βελτιώσει τη διάθεση και την ποιότητα της ζωής και να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την εστίαση της προσοχής και γενικότερα το ανοσοποιητικό σύστημα.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη σειρά kids για την καθημερινή φροντίδα των παιδιών
Οι κλινικές ανάγκες των ασθενών δεν έχουν επιλυθεί


Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΕΟΠΥΥ: Τα κόστη των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις
Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου