Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Φαρμακοποιός δημιούργησε το πρώτο κανάλι για φάρμακα και ασθένειες στο YouTube
Ο Ιωάννης Αλαφάκης, MSc συνδυάζει τη δημιουργικότητά του με τη Φαρμακευτική επιστήμη
Έρχονται στην Ελλάδα τα πρώτα Living Labs
Στις 3-5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Για 4η χρονιά τα Healthcare Business Awards
Υποβολές υποψηφιοτήτων έως τις 21 Ιουνίου 2019


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Επιδημιολογία Πεδίου

7/12/2018 3:52:03 μμ
Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επιδημιολογία Πεδίου (EPIET) ξεκίνησε το 1995, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου καλά εκπαιδευμένων επιδημιολόγων πεδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την ενίσχυση της εφαρμοσμένης επιδημιολογίας των μεταδοτικών νοσημάτων τόσο σε επίπεδο κρατών μελών (ΚΜ) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία στην επιδημιολογία πεδίου (διερεύνηση επιδημιών, επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων, εφαρμοσμένη έρευνα) με έμφαση και προσανατολισμό στην «πράξη δημόσιας υγείας».

Απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου στην Ιατρική, Δημόσια Υγεία, Επιδημιολογία, Κτηνιατρική, Νοσηλευτική, Βιολογία, Μικροβιολογία, Φαρμακολογία, Βιοϊατρική ή άλλο σχετικό αντικείμενο από τις επιστήμες υγείας ή κοινωνικές επιστήμες (κατά προτίμηση σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου ή ισοδύναμου), με προηγούμενη εμπειρία στην επιδημιολογία και δημόσια υγεία.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC), αποτελείται από δύο κατευθύνσεις, την κατεύθυνση European Union-track (EU-track) και την κατεύθυνση Member State-track (MS-track). Στην κατεύθυνση EU-track, οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται και εκπαιδεύονται για δύο έτη σε Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μίας χώρας της Ε.Ε. διαφορετικής από τη δική τους, με την υποστήριξη του ECDC (κάλυψη μισθού και εξόδων παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων). Στην εθνική κατεύθυνση MS -track, επιλέγεται εκπαιδευόμενος από το εργατικό δυναμικό του τομέα της δημόσιας υγείας της χώρας, ο οποίος εκπαιδεύεται στο πλαίσιο του EPIET στη δική του χώρα και το ECDC χρηματοδοτεί την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια. 

Διαδικασία και στόχοι της εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα διαρκεί 24 μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο 2021, και για το διάστημα αυτό ο εκπαιδευόμενος θα εργάζεται πλήρως στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα έχει έναν κύριο επιβλέποντα-επιδημιολόγο από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης καθΆ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έναν επιβλέποντα-συντονιστή από το EPIET (επίβλεψη εξ αποστάσεως) καθώς και επιμέρους επιβλέποντες για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.


Στο τέλος των δύο ετών ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει: · συμμετάσχει σε διερεύνηση επιδημιών · σχεδιάσει, εφαρμόσει ή αξιολογήσει ένα σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης · αναλύσει δεδομένα επιτήρησης και να έχει ετοιμάσει σχετικές εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης για διάφορα νοσήματα · σχεδιάσει, οργανώσει και/ή πραγματοποιήσει ερευνητική(-ες) μελέτη(-ες) σε ένα θέμα εφαρμοσμένης δημόσιας υγείας · έρθει σε επαφή ή ασχοληθεί με εργαστηριακές μεθόδους διάγνωσης · υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων στο χώρο της δημόσιας υγείας · παρουσιάσει και δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των εργασιών του στην επιστημονική κοινότητα (συμμετοχή σε συνέδριο και δημοσίευση(-εις) · εκπαιδεύσει φοιτητές ή επαγγελματίες υγείας στην επιδημιολογία πεδίου.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος EPIET, ο εκπαιδευόμενος συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που δεν ξεπερνούν το δέκα τοις εκατό (10%) της διάρκειας του προγράμματος. Αρχικά καλείται να παρακολουθήσει ένα εντατικό εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας τριών εβδομάδων σε μία ευρωπαϊκή χώρα μαζί με τους εκπαιδευόμενους από τις υπόλοιπες χώρες της ίδιας κοόρτης (cohort 2019).

Στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθήσει επτά ή οκτώ ακόμη εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας μίας εβδομάδας το καθένα που οργανώνονται από το EPIET σε χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια των δύο ετών εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες: www.keelpno.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον Απρίλιο το 12ο Σεμινάριο IBCLC "Γαλαξίας" & IBFAN Ελλάδας
Από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της χώρας


Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δημιούργησε το πρώτο κανάλι για φάρμακα και ασθένειες στο YouTube
Ο Ιωάννης Αλαφάκης, MSc συνδυάζει τη δημιουργικότητά του με τη Φαρμακευτική επιστήμη
Τα διευρυμένα φαρμακεία θα κλείνουν στις 21:00
ΠΦΣ: Τέλος στο αρρύθμιστο ωράριο και στον κανιβαλισμό μεταξύ των συναδέλφων
Εξετάσεις βοηθών φαρμακείου Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη
Προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 31 Μαΐου
LloydsPharmacy: Προειδοποιεί για κλείσιμο περισσότερων φαρμακείων
Δεν σημείωσε καμία αλλαγή στα έσοδά της την περίοδο 2018-2019