Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εκπαιδευμένοι σκύλοι αναγνωρίζουν τις υπογλυκαιμίες σώζοντας διαβητικούς

9/11/2017 11:29:13 πμ
Θεσμικοί αναγνώριση του θεραπευτικού τους ρόλου ζητούν οι ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως στην Αμερική, Καναδά αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, έχει αναγνωριστεί η σημασία της συνοδείας εκπαιδευμένων σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας των διαβητικών φίλων τους. Για άλλη μια φορά οι σκύλοι αποδεικνύεται ότι δεν δρουν μόνο θεραπευτικά αλλά και διαγνωστικά αφού μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και να σώσουν ανθρώπους.

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.), με αφορμή το γεγονός ότι μέλος του έχει ήδη για λόγους αναγνώρισης υπογλυκαιμιών εκπαιδεύσει σκύλο ράτσας Λαμπραντόρ, ανοίγει το θέμα της θεσμικής αναγνώρισης της παρουσίας του σκύλου ειδοποίησης διαβήτη (Diabetic Alert Dogs ) ζητώντας με σχετική επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τη συμπλήρωση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει και για τους σκύλους οδηγούς τυφλών και λοιπές αναπηρίες.


Οι σκύλοι ειδοποίησης για τον διαβήτη είναι, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης τους, κοινωνικοποιημένοι φιλικοί και προβλέψιμοι σε μαζικούς χώρους ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν και τις υπογλυκαιμικές κρίσεις απαλλάσσοντας από το άγχος τους διαβητικούς φίλους τους.

«Ας αναδείξουμε το θέμα στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο που μένει η θεσμική αναγνώρισή τους για να συνοδεύουν σε όλους τους χώρους μαζικής προσέλευσης (χώρους εστίασης διασκέδασης κ.λ.π) τους διαβητικούς φίλους τους. Και γιατί όχι να άλλη μια δυνατότητα ανάπτυξης των φιλοζωϊκών αισθημάτων μας και της αγάπης μας στους πιστούς μας φίλους», τονίζουν τα μέλη της ΣΥ.Ν.Ε.Δ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις στελεχών του Φ.Σ. Αττικής στο f.daily
Ο αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής προτείνει μια άλλη λογική εκπροσώπησης






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health